Κολύμβηση: Κυρίαρχος, πρωταθλητής και τρεμπλούχος ο Ολυμπιακός! - Αναλυτικά οι βαθμολογίες

Απόλυτος κυρίαρχος και στην κολύμβηση ο Ολυμπιακός που αναδείχθηκε πρωταθλητής τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες, κάνοντας το τρεμπλ. 

Κολύμβηση: Κυρίαρχος, πρωταθλητής και τρεμπλούχος ο Ολυμπιακός! - Αναλυτικά οι βαθμολογίες

Ο Ολυμπιακός ανακηρύχθηκε και επίσημα πρωταθλητής της σεζόν 2019-2020, κατακτώντας το 61ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στη Γενική Βαθμολογία, πετυχαίνοντας το τρεμπλ αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες. Την Παρασκευή (7/8) το πρωί η ΚΟΕ ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ, το οποίο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (6/8) το βράδυ στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, βάσει των οποίων ο Θρύλος κατακτά για 25η διαδοχική φορά το Πρωτάθλημα στη Γενική Βαθμολογία με το θρυλικό 29ο τρεμπλ στην τεράστια ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός κατετάγη πρώτος στη Γενική βαθμολογία συγκεντρώνοντας 1256,5 βαθμούς έναντι των 864 του δεύτερου Α.Ο.Π. Φαλήρου και των 656 του τρίτου ΠΑΟΚ, στους Άνδρες έφτασε στην κορυφή με 631 βαθμούς, μπροστά από τον δεύτερο Α.Ο.Π. Φαλήρου που είχε 422 και τρίτο ΠΑΟΚ με 392 βαθμούς. Στις Γυναίκες συγκέντρωσε 625,5 βαθμούς αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση το Α.Ο.Π. Φαλήρου που συγκέντρωσε 442 βαθμούς και τον Αθλητικό Σύλλογο Κολλεγίου Ντερή στην τρίτη θέση έχοντας 284 βαθμούς.

Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε τα 61 πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας, τα 54 Πρωταθλήματα Ανδρών και τα 41 Πρωταθλήματα Γυναικών, μετρώντας συνολικά 156 πρωταθλήματα στην κατηγορία ΟΠΕΝ. 10ο σερί τρεμπλ με το απόλυτο των 30 τίτλων στη δεκαετία!

Ο αυτοκράτορας της πισίνας διεύρυνε την απόλυτη κυριαρχία του φτάνοντας στο 10ο σερί τρεμπλ, με το απόλυτο των 30 τίτλων στη δεκαετία, όπου μετράει 10 πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας, 10 πρωταθλήματα Ανδρών και 10 πρωταθλήματα Γυναικών. Ενώ το φετινό τρεμπλ είναι το 19ο στα τελευταία 20 χρόνια, διάστημα στο οποίο ο Θρύλος έχει κατακτήσει συνολικά 59 στα 60 πρωταθλήματα (Γενικής, Ανδρών, Γυναικών)!

Βαθμολογίες

Γενική

1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.1256.5
2ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ864
3ΠΑΟΚ656.5

Ανδρών

1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.631
2ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ422
3ΠΑΟΚ392.5

Γυναικών

1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.625.5
2ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ442
3ΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΝΤΕΡΗ284

Oι δήλωσεις των πρωταθλητών:

Ο αρχιπροπονητής του Ολυμπιακού Nίκος Γέμελος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Η κατάκτηση του 61ου πρωταθλήματος αλλά και στους Άνδρες και τις Γυναίκες είναι αποτέλεσμα της πάρα πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη. Όπως λέει η διοίκηση τα έσοδα από τις Κάρτες Μέλους & Φιλάθλου, πρέπει να πηγαίνουν σε αυτούς που γράφουν ιστορία με τον Ολυμπιακό, πράγμα που συμβαίνει για αυτό και εμείς καταφέρνουμε να διατηρούμε τον σύλλογο πρωταγωνιστή. Το πρωτάθλημα αυτό είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντα Λεωνίδα Θεοδωρακάκη που η πρώτη του εφορία στο σύλλογο ήταν το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε όλοι φέτος και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να έρθουν και τα τρία πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό».

Απόστολος Χρήστου: «Καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και φέτος παρότι η χρονιά είναι ιδιαίτερη για όλους εξαιτίας της πανδημίας. Προσωπικά έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό τόσο στα ατομικά μου αγωνίσματα με 3 πρώτες θέσεις όσο και στα ομαδικά για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον τίτλο».

Δημήτρης Νέγρης: «Γενικά ήταν ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα λόγο των συνθηκών που επικρατούν. Δεν είχα τα αποτελέσματα που θα ήθελα παρόλα αυτά προσπάθησα και δούλεψα κάθε μου κούρσα και νομίζω πως το ίδιο έκαναν και όλα τα παιδιά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κατάκτηση του 61 πρωταθλήματος. Από βδομάδα για μένα αρχίζει η νέα χρόνια με σκληρή δουλειά».

Μάρθα Μάτσα: «Ήταν μια χρονιά με μικρές υπερβάσεις από όλους μας. Αυτές όμως οι μικρές υπερβάσεις έφεραν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Η δίκη μου υπέρβαση με έφερε μετά από χρόνια στην πρώτη θέση και μου δίνει κουράγιο για το μέλλον».

Όλγα Ντάλλα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατακτήσαμε το 61ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Δείξαμε ακόμα μια χρονιά ποιος κυριαρχεί στις ελληνικές πισίνες. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένη καθώς είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα .Η ομάδα και το προπονητικό επιτελείο έδειξαν ότι παρά τις δύσκολες καταστάσεις ανά πασά στιγμή είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα μέγιστα».