Πανελλήνιο ρεκόρ και 34 μετάλλια για τη Ροή!

Η Ροή, ένα σωματείο που μετρά μόλις 12 χρόνια ζωής σάρωσε τα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αναπτυξιακών Κατηγοριών.

Πανελλήνιο ρεκόρ και 34 μετάλλια για τη Ροή!

Η Ροή, ένα σωματείο που μετρά μόλις 12 χρόνια ζωής σάρωσε τα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αναπτυξιακών Κατηγοριών, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ στην μικτή ομαδική 4x100μ. mix (δύο αγόρια και δύο κορίτσια).

Παραμερίζοντας ιστορικά σωματεία η Ροή, έφτασε σε μία ασύλληπτη επιτυχία για το μέγεθός της, η οποία όμως μόνο τυχαία δεν ήταν. Το σωματείο που έχει έδρα το ΟΑΚΑ, πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων Α’ - Παγκορασίδων Α’ και Παμπαίδων Β’ - Παγκορασίδων Β’, με τους κολυμβητές της να μονοπωλούν το βάθρο κατακτώντας 34 συνολικά μετάλλια, εκ των οποίων 11 χρυσά, 14 αργυρά και 9 χάλκινα!

Αξιοσημείωτη ήταν η εμφάνιση της νέας γενιάς κολυμβητών! Στα 13 τους χρόνια οι: Ιάσωνας Ρούτουλας, Σιμόνη Αντάκη, Κατερίνα Χρόνη και Ηλίας Ανδρέου κατέκτησαν την πρώτη θέση στη μικτή ομαδική 4x100μ. mix, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο κρατούσε από το 2018!

Η συστηματική δουλειά των προπονητών Διονύση Παπαδάκη και Ανδρέα Ζέππου, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια πλαισιώθηκαν από τον Αλέξανδρο Σκουτέλα, απέδωσε και είναι φυσιολογικό να μην μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους.

Ο Διονύσης Παπαδάκης δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη επιτυχία, γιατί είμαστε ένας σύλλογος καινούριος. Είναι ένα επίτευγμα το οποίο δεν κρύβω ότι υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πίσω στο 2008 αλλά δεν περιμέναμε να πραγματοποιηθεί τόσο γρήγορα. Ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε μία καλή φουρνιά αθλητών, η οποία συμπληρώθηκε από κάποια παιδιά άλλων σωματείων, τα οποία είδαν την δουλειά μας και μας εμπιστεύτηκαν. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας συνολικής προσπάθειας και άριστης συνεργασίας, των προπονητών, των παιδιών, των γονιών και φυσικά της προέδρου, Δέσποινας Καράμπελα, η οποία μας στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα. Στόχος τώρα είναι να διατηρηθούμε στις κορυφαίες θέσεις, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο. Γι αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και να προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ζέππος σημείωσε: «Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία, η οποία έγινε με πολύ κόπο σε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Καταφέραμε να φέρουμε τους αθλητές μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, την κατάλληλη στιγμή και να κάνουμε τη Ροή πρώτη δύναμη στις αναπτυξιακές ηλικίες. Στόχος είναι να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Ευχαριστούμε την πρόεδρο του συλλόγου, για την αμέριστη συμπαράσταση της και τον συντονιστή διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιωρή, για τις προσπάθειες που κάνει να βελτιώσει τις συνθήκες προπόνησης στο μεγαλύτερο κολυμβητήριο της χώρας».

Η Ροή, η οποία ιδρύθηκε από τη Δέσποινα Καράμπελα, είναι ένα σωματείο, το οποίο χωρίς να χάσει τον οικογενειακό του χαρακτήρα, δεν σταματά να εξελίσσεται. Βασιζόμενο στις δικές του δυνάμεις, οι οποίες δεν είναι άλλες από τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή υπό την καθοδήγηση προπονητών με όρεξη και υψηλή επιστημονική κατάρτιση, όχι μόνο στην κολύμβηση, αλλά και στο πόλο και στην καλλιτεχνική κολύμβηση.