Πετρούνιας: «Το Σάββατο θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον εθνικό μας ύμνο»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε αισιόδοξος για την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής.

Πετρούνιας: «Το Σάββατο θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον εθνικό μας ύμνο»

Την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μελβούρνης, αλλά και στις υπόλοιπες δύο διοργανώσεις σε Μπακού και Ντόχα, ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξέφρασε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μετά την άνετη πρόκρισή του στον τελικό των κρίκων στη διοργάνωση της Μελβούρνης, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης τόνισε σε δηλώσεις του στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας»:

«Έχω πίστη ότι το Σάββατο στον τελικό των κρίκων θα ανέβω στο βάθρο του νικητή και όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας μας. Περιμένω από τον Ελληνισμό της Μελβούρνης να δώσει δυνατό "παρών" στο "Melbourne Arena". Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα καταφέρω να πάρω την πρωτιά στη Μελβούρνη και στην συνέχεια στα υπόλοιπα δύο παγκόσμια κύπελλα, στο Μπακού και στην Ντόχα, ώστε να κερδίσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Πετρούνιας θα χρειαστεί το χρυσό μετάλλιο στη Μελβούρνη, αλλά και στα Παγκόσμια Κύπελλα του Μαρτίου σε Μπακού και Ντόχα, με μέσο όρο βαθμολογιών πάνω από 15,166 β. στους τελικούς, προκειμένου να κατακτήσει αυτόματα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει κάποιες πιθανότητες πρόκρισης ως επιλαχών, σε συνάρτηση όμως με άλλους παράγοντες.