Πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μίσιγκαν για τον γυμναστή που κακοποιούσε αθλήτριες!

Το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του Μίσιγκαν επιβλήθηκε  για τον γυμναστή τους Λάρι Νάσαρ ο οποίος κακοποιούσε νεαρές αθλήτριες!

Πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μίσιγκαν για τον γυμναστή που κακοποιούσε αθλήτριες!

Πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, για την δράση του γυμναστή και πρώην γιατρού της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, Λάρι Νάσαρ.

Ο Νάσαρ έχει κριθεί ένοχος για συστηματική και πολυετή σεξουαλική κακοποίηση των περισσοτέρων πρωταθλητριών της γυμναστικής των ΗΠΑ από το 1990 και μετά – ανάμεσά τους και η Σιμόν Μπάιλς - και τον Ιανουάριο του 2018 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 175 ετών.

Ο Νάσαρ είχε την έδρα του στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και για αυτό το λόγο το ίδρυμα κρίθηκε «ένοχο» επειδή δεν συμμορφώθηκε με ομοσπονδιακό νόμο του 1990 – ο οποίος επιβάλει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα να αναφέρουν εγκλήματα που συμβαίνουν εντός της πανεπιστημιούπολης, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης – και απέτυχε συστηματικά να προστατεύσει τις φοιτήτριες του από την σεξουαλική κακοποίηση του γυμναστή.