Πετρούνιας: 10 χρυσά μετάλλια σε 5 χρόνια

Δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσες μέσα σε πέντε χρόνια έχει κατακτήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική.

Πετρούνιας:  10 χρυσά μετάλλια σε 5 χρόνια

Μπήκε σε γυμναστήριο για πρώτη φορά όταν ήταν 5 ετών. Του άρεσε πολύ, καθώς τα όργανα τού θύμιζαν παιδότοπο. Αμέσως μπήκε σε πρόγραμμα και άρχισε να εξελίσσεται. Όχι όμως πάντα… Όταν έγινε έφηβος και προσωρινά αποπροσανατολίστηκε, αποφάσισε να κόψει τη γυμναστική (2005), απόφαση για την οποία μετάνιωσε γρήγορα ευτυχώς.

Το 2007 επέστρεψε, αλλά δυσκολεύτηκε, καθώς κανείς προπονητής δεν τον αναλάμβανε μέχρι το 2010, οπότε ξεκίνησε η συνεργασία με τον Δημήτρη Ράφτη. Από τότε δεν τον σταμάτησε τίποτα. Ακόμα και η απώλεια του πατέρα του το 2015 αποτέλεσε αφορμή για να κερδίσει για τη μνήμη του…

Ο υπερεπιτυχημένος αθλητής, εκτός από χρυσός Ολυμπιονίκης που αναδείχθηκε πέρσι, έχει ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο του 2015. Τρεις φορές (2015, 2016, 2017) πρώτευσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διοργάνωση που του άφησε χάλκινη λάμψη το 2011.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Μετά το Ρίο ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την πρώτη θέση στο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017 και για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Κλούζ. Και σήμερα ήρθε η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο “AGF Trophy” του Μπακού.