Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ακροβατικής Ηλικιών: Θετικό ξεκίνημα για την Ελλάδα

Τον καλύτερο εαυτό τους προσπάθησαν να δείξουν οι Έλληνες αθλητές της ακροβατικής γυμναστικής στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ηλικιών.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ακροβατικής Ηλικιών: Θετικό ξεκίνημα για την Ελλάδα

Τον καλύτερο εαυτό τους προσπάθησαν να δείξουν οι ανερχόμενοι Έλληνες αθλητές της ακροβατικής γυμναστικής στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ηλικιών, στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Στην κατηγορία 11-16 ετών, η Τετράδα Ανδρών του Α.Γ.Σ. Πυραμίς (Αγάπιος Ποδαράς / Αναστάσιος Θεοχαρούδης / Δημήτρης Δαλλόπουλος / Αναστάσιος Καραγκιοζίδης) πήρε 26,000 βαθμούς στο πρόγραμμα ισορροπίας και προηγείται στη γενική κατάταξη του αγωνίσματος, στο οποίο συμμετέχουν δύο ομάδες, ενώ στα Μικτά Ζευγάρια 11-16 ετών υπήρχε διπλή ελληνική συμμετοχή: Το ζευγάρι του Α.Γ.Σ. Πυραμίς (Διώνη Κατικαρίδου / Θανάσης Τσολακίδης) βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 2η θέση με 26,300 βαθμούς έπειτα από το δυναμικό πρόγραμμα, ενώ το αντίστοιχο δίδυμο του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος (Αναστασία Παρθενίου / Γιώργος Τάτος) είναι προς το παρόν στη 10η θέση με 22,150 βαθμούς.

Παράλληλα, στην κατηγορία 12-18 ετών, η Τριάδα Γυναικών του Α.Γ.Σ. Πυραμίς (Βασιλική Σιδηροπούλου / Γεωργία Παπαδοπούλου / Αθηνά Σταματιάδου) συγκέντρωσε 23,130 βαθμούς στο δυναμικό πρόγραμμα και βρίσκεται στην 31η θέση μετά το πρώτο από τα δύο σκέλη του προκριματικού.

Σε όλα τα αγωνίσματα η κατάταξη του προκριματικού θα οριστικοποιηθεί μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου σκέλους, που για τις ομάδες της κατηγορίας 11-16 ετών θα γίνει αύριο (Παρασκευή 13/10), ενώ για την αντίστοιχη κατηγορία 12-18 ετών θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο (Σάββατο 14/10).

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το πρώτο σκέλος του προκριματικού στα Ζευγάρια Γυναικών 11-16 ετών, όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες του Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος (Φωτεινή Λεμονίτση / Ειρήνη Λεκοβίτση) και του Α.Γ.Σ. Κατακόρυφη Αντίδραση (Κατερίνα-Ειρήνη Αραπκίλη / Χρυσούλα Τζανετή), καθώς και στις Τριάδες Γυναικών 11-16 ετών, όπου θα πάρουν μέρος οι ομάδες του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος (Ευαγγελία Μιγκάρδου / Αγγελίνα Κωνσταντακέλλη / Μελίνα Τίτη) και του Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος (Μαρία-Άννα Τσισέφσκα / Έλενα Τάνγκου / Μαρία Τάνγκου).