Ρυθμική: Λύτρα κι ανσάμπλ έσυραν τον Ελληνικό...χορό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μιλάνου

H Παναγιώτα Λύτρα έκανε την αρχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Μιλάνου με προγράμματα στην μπάλα και το στεφάνι, ενώ κι η εθνική ανσάμπλ ...φλέρταρε με την πρόκριση στον τελικό

Ρυθμική: Λύτρα κι ανσάμπλ έσυραν τον Ελληνικό...χορό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μιλάνου

Η Παναγιώτα Λύτρα ήταν η πρώτη από ελληνικής πλευρά που συμμετείχε στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής του Μιλάνου

Τα προγράμματά της στο στεφάνι και την μπάλα παρουσίασε στη διοργάνωση που αποτελεί για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει σε ακριβώς έναν μήνα στη Βαλένθια.

Η 16χρονη αθλήτρια, συγκέντρωσε 31,200 β. στο στεφάνι (19η στο αγώνισμα) και 30,900 β. στην μπάλα (18η) και μέχρι στιγμής βρίσκεται στη 18η θέση της προσωρινής κατάταξης του σύνθετου ατομικού με 62,100 β., αλλά θα προσπαθήσει να ανέβει ακόμα ψηλότερα και να διεκδικήσει καλύτερα πλασαρίσματα το, Σάββατο (22/07), στις κορύνες και στην κορδέλα.

Στόχος της Λύτρα στο προ-Ολυμπιακό του ερχόμενου μήνα στη Βαλένθια θα είναι να τερματίσει μέσα στο «τοπ 17» του σύνθετου ατομικού, προκειμένου να κατακτήσει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η πρεμιέρα των αγώνων στην ιταλική πόλη ολοκληρώθηκε με το πρώτο σκέλος του σύνθετου αγώνα του ανσάμπλ, στο πλαίσιο του οποίου η ελληνική ομάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι, αναπληρωματική: Ειρήνη Κονιστή) και άλλες 15 χώρες παρουσίασαν τα προγράμματά τους στα 5 στεφάνια

Η Εθνική Ανσάμπλ τερμάτισε 9η μεταξύ των 16 χωρών με 31,750 βαθμούς και θα είναι 1η αναπληρωματική ενόψει του τελικού της Κυριακής (23/07).

Το ελληνικό σύνολο θα παρουσιάσει τπυ, Σάββατο (22/07), το πρόγραμμά του στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, με την Κονιστή να παίρνει θέση στο ταπί αντί της Γκικόκα, διεκδικώντας άλλη μία επιτυχημένη εμφάνιση και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Παράλληλα, από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων θα προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα, με τη χώρα μας να κυνηγά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, που θα της δώσει ώθηση ενόψει του προσεχούς προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Βαλένθια (23-27 Αυγούστου).