Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής: Πρόβα τζενεράλε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μιλάνου

Την τελευταία αγωνιστική δοκιμή της πριν από το προΟλυμπιακό του ερχόμενου μήνα θα κάνει στο Μιλάνο η Εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής.

Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής: Πρόβα τζενεράλε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μιλάνου

Την τελευταία αγωνιστική δοκιμή της πριν από το προΟλυμπιακό του ερχόμενου μήνα θα κάνει στο Μιλάνο η Εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής, συμμετέχοντας από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου στο παγκόσμιο κύπελλο της ιταλικής πόλης.

Ο τέταρτος και τελευταίος φετινός αγώνας της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει του κομβικού προΟλυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στη Βαλένθια (23-27 Αυγούστου), εκεί όπου οι Ελληνίδες εκπρόσωποι θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση για το «Παρίσι 2024».

Στη μεγαλούπολη του ιταλικού Βορρά βρίσκεται η Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) και η πρωταθλήτρια του ατομικού Παναγιώτα Λύτρα, φιλοδοξώντας να δείξουν το καλύτερο πρόσωπό τους, να διακριθούν και να πάρουν ώθηση ενόψει του επερχόμενου προΟλυμπιακού της Βαλένθια.

Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν οι προπονήτριες Μαρίνα Φατέεβα, Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, Μορφούλα Ντώνα, ο φυσικοθεραπευτής Μιχάλης Καλινδέρης, οι διεθνείς κριτές Έφη Πανταζίδου, Σοφία Μπούρα, καθώς και η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή ως αρχηγός της αποστολής.

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου του Μιλάνου θα ανοίξει την Παρασκευή (21/7) με το πρώτο σκέλος, που περιλαμβάνει δύο όργανα στο ατομικό (στεφάνι, μπάλα), καθώς και το πρόγραμμα με τα 5 στεφάνια για το ανσάμπλ. Το Σάββατο (22/7) θα ολοκληρωθούν οι προκριματικοί, με τα υπόλοιπα δύο όργανα του ατομικού (κορύνες, κορδέλα) και με το πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες για τις ομάδες. Τέλος, την Κυριακή (23/7) θα διεξαχθούν οι τελικοί οργάνων, τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ.