Πρεμιέρα για την εθνική ενόργανης στο Μπακού

Το πρόγραμμα των αγώνων και οι ελληνικές συμμετοχές.

Πρεμιέρα για την εθνική ενόργανης στο Μπακού
eurokinissi

Από το Μπακού αρχίζει η φετινή σεζόν για τα μέλη της Εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής, η οποία θα κορυφωθεί στα τέλη Οκτωβρίου με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (25/10-3/11). Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα διεξαχθεί από σήμερα έως και την Κυριακή (18/3) το Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy Cup.

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή 102 αθλητές και αθλήτριες (75 άνδρες, 27 γυναίκες) από 23 χώρες και η Ελλάδα μετέχει με έξι γυμναστές (Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης) και δύο γυμνάστριες (Ιωάννα Ξουλόγη, Εβελίνα Μάγια).

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα κληθούν να συνεισφέρουν σε αρκετά όργανα ο καθένας, προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να μπει στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό θα δώσει στην Ελλάδα το δικαίωμα εκπροσώπησης με πλήρεις ομάδες στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, το οποίο θα αποτελέσει και βασικό κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Έτσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στους κρίκους, όπου παραμένει αήττητος από τον Απρίλιο του 2016, αλλά και στις ασκήσεις εδάφους. Στους κρίκους θα αγωνιστεί επίσης ο φιναλίστ του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο, Βλάσης Μάρας, θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από 11 μήνες. Σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 15 Μαρτίου

10:00-17:30: Προκριματικοί οργάνων 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ
Ασκήσεις εδάφους (Τανταλίδης, Πετρούνιας)
Δίζυγο (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου)
Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Άλμα
Ασύμμετροι ζυγοί (Μάγια)

Παρασκευή 16 Μαρτίου

10:00-17:00: Προκριματικοί οργάνων 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ
Άλμα
Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου)
Μονόζυγο (Μάρας, Ηλιόπουλος)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Δοκός ισορροπίας (Ξουλόγη, Μάγια)
Ασκήσεις εδάφους (Ξουλόγη, Μάγια)

Σάββατο 17 Μαρτίου

10:00-14:00: Τελικοί οργάνων 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Ασκήσεις εδάφους, Δίζυγο, Κρίκοι
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 18 Μαρτίου

10:00-14:00: Τελικοί οργάνων 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Ασκήσεις εδάφους