Αθανασία Μεσίρη: 7η στην Ευρώπη στο άλμα γυναικών!

Έβδομη (7η) στην Ευρώπη η 15χρονη Αθανασία Μεσίρη στο άλμα γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής

Αθανασία Μεσίρη: 7η στην Ευρώπη στο άλμα γυναικών!

Με μία ιστορική διάκριση και με την 7η θέση στον τελικό του άλματος ολοκλήρωσε η Αθανασία Μεσίρη την πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής με την Εθνική γυναικών, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η 15χρονη αθλήτρια συγκέντρωσε 12,750 βαθμούς ως μέσο όρο των δύο προσπαθειών της στον τελικό (1ο άλμα: 12,800 β., 2ο άλμα: 12,700 β.), επίδοση που την έφερε 7η μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, απέναντι σε αντιπάλους με πολύ περισσότερη εμπειρία και με μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας στα άλματά τους.

Με την 7η θέση της στον τελικό, η Μεσίρη ισοφάρισε την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει η Ελλάδα στο άλμα γυναικών, σε ολόκληρη την ιστορία της στον θεσμό και στην συνολικά τρίτη εκπροσώπηση της χώρας μας σε ευρωπαϊκό τελικό του συγκεκριμένου οργάνου. Οι δύο προηγούμενες Ελληνίδες φιναλίστ του άλματος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπήρξαν η Φωφώ Βαρβαριώτου (8η το 1990 στην Αθήνα) και η Σοφία Καργιώτη (7η το 1998 στην Αγία Πετρούπολη).

Επιπλέον, η μαθήτρια της Α’ Λυκείου έγινε στην Αττάλεια η πρώτη φιναλίστ της τελευταίας πενταετίας για την ελληνική ενόργανη γυναικών.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα αναδείχθηκε, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Γαλλίδα Κολίν Ντεβιγιάρ με μέσο όρο 13,800 β., μπροστά από την Ιταλίδα Άζια Ντ’Αμάτο (13,600 β.) και τη Βελγίδα Λίσα Φέλεν (13,583 β.).