Ηλιόπουλος: «Δεν με φοβίζει το σύνθετο ατομικό»

Στο μονόζυγο και το δίζυγο θα αγωνιστεί ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ηλιόπουλος: «Δεν με φοβίζει το σύνθετο ατομικό»

Ο Νίκος Ηλιόπουλος θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ενόργανης γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (15-18/3), σε δύο όργανα, το μονόζυγο και το δίζυγο.

Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας, εδώ και μία τετραετία, στο σύνθετο ατομικό αρχίζει αύριο την σεζόν και σε δηλώσεις του τόνισε:

«Νιώθω σε πολύ καλή κατάσταση, η προετοιμασία μου κύλησε πολύ καλά και είμαι έτοιμος και στα έξι όργανα, ρίχνοντας πάντως περισσότερο βάρος στο δίζυγο και το μονόζυγο. Έχω χαμηλώσει λίγο τους συντελεστές δυσκολίας σε σχέση με πέρυσι, με στόχο να βγω κερδισμένος βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της εκτέλεσής μου. Έχω δουλέψει πολύ για να διορθώσω τα τεχνικά λάθη και να έχω πιο καθαρή εκτέλεση.

Ο πρώτος αγώνας θα χρησιμεύσει για να δούμε αν μου ταιριάζει η καινούργια ροή του προγράμματος στο μονόζυγο και πάνω σ' αυτό θα δουλέψουμε στην συνέχεια. Θέλω πάντως να ξεφύγω από το δεδομένο μιας απλώς καλής εκτέλεσης. Θέλω να μπω στον τελικό και στα δύο όργανα, με περισσότερες πιθανότητες στο μονόζυγο. Στις προπονήσεις βλέπω ότι μπορώ να πετύχω μία πολύ καλή εκτέλεση και αυτό ακριβώς θα επιδιώξω και στο Μπακού».

Ο 24χρονος γυμναστής, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να μπει η Εθνική ανδρών στο «τοπ 24» της ομαδικής κατάταξης, ώστε να προκριθεί με πλήρη ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπούμε στην 24άδα. Η επίτευξη του ομαδικού στόχου θα είναι ο πρώτος στόχος για όλους μας. Από εκεί και πέρα, θα κυνηγήσω την είσοδο στον τελικό του σύνθετου ατομικού. Το έχω καταφέρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα ήθελα πολύ να το πετύχω και σε Παγκόσμιο. Δεν με φοβίζει το σύνθετο ατομικό. Αντίθετα, μου αρέσει. Νιώθω στο στοιχείο μου. Το να εκτελείς έξι διαφορετικά όργανα ακούγεται βαρύ, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι που χρειάζεται στρατηγική. Πρέπει να δουλέψεις στρατηγικά για να βγάλεις τα προγράμματά σου και στα έξι όργανα όπως θέλεις».

Επίσης, ο Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στο μεγαλεπήβολο σχέδιο μιας ομάδας ανθρώπων, της οποίας είναι και ο ίδιος ιδρυτικό μέλος, που θα διοργανώσει ένα ξεχωριστό, υπαίθριο γκαλά γυμναστικής, στο οποίο θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της Ε.Γ.Ο.: «Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου CITYFAB, αλλά και τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, για τη πάρα πολύ σημαντική βοήθειά του σ' ένα σχέδιο που θα υλοποιήσουμε αυτό το καλοκαίρι. Ήθελα να διοργανώσουμε ένα γκαλά γυμναστικής σε ανοιχτό χώρο στην Πάτρα, αλλά εκείνη η αρχική ιδέα εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Έτσι έγινε πραγματικότητα το World Outdoors Gymnastics Gala, ένα διεθνές γκαλά ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο, που θα φιλοξενηθεί στις 21 Ιουλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο και για το οποίο σύντομα θα μπορούμε να πούμε πολύ περισσότερα».