US Open: Η 21χρονη Σφιόντεκ κατέκτησε το 3ο Grand Slam στην καριέρα της

Η Ίγκα Σφιόντεκ είναι η νέα πρωταθλήτρια του US Open. Η 21χρονη Πολωνή πραγματοποίησε ακόμη μια υπέροχη εμφάνιση, επιβλήθηκε της Ονς Ζαμπέρ στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε τον 3ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της!

US Open: Η 21χρονη Σφιόντεκ κατέκτησε το 3ο Grand Slam στην καριέρα της

Στη μόλις 4η συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν, η Σφιόντεκ έδειξε γιατί είναι η κορυφαία τενίστρια του κόσμου και μετά από ματσάρα στο Arthur Ashe, έκανε δικό της το 2ο Major τρόπαιό της για φέτος (κατέκτησε το Roland Garros).

Ήταν αρκετά τα 111 λεπτά αγώνα, ανάμεσα στις δυο καλύτερες τενίστριες της χρονιάς, για να φτάσει στον τίτλο η Σφιόντεκ, με σκορ 6-2, 7-6(5) και να γίνει έτσι, η πρώτη Πολωνή στην ιστορία, που κατακτά το τρόπαιο στο Grand Slam της Νέας Υόρκης!

Αν και αγχώθηκε πολύ στο 2ο κομμάτι του τελικού, όταν η Ζαμπέρ ανέβασε τον ρυθμό της και μετέτρεψε σε τεράστιο ντέρμπι το ματς, όμως η Νο1 του ταμπλό βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει από τα νύχια της 28χρονης Τυνήσιας και έφτασε στον τίτλο χωρίς την απώλεια set.

Τένις πολύ υψηλού επιπέδου από τις δυο καλύτερες του 2022, με τη Σφιόντεκ να κατακτά τον 10ο WTA τίτλο της καριέρας της, κάνοντας ταυτόχρονα το 3/3 σε τελικούς Grand Slam διοργανώσεων.

Ανίκητη σε μεγάλα ματς, παρά τα μόλις 21 χρόνια ζωής, η Σφιόντεκ είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια του γυναικείου Tour φέτος. Και θα παραμείνει, για πολλά, πολλά χρόνια.

Το αξεπέραστο ταλέντο της, η εξωπραγματική συνέπειά της και η ωριμότητα που έχει καταφέρει να έχει από τώρα, την καθιστούν στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις. Η εμφάνιση στον τελικό του US Open, ήταν τα… διαπιστευτήριά της.

Με 5/12 break points και 40/72 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της, η Σφιόντεκ έκαμψε την αντίσταση της Νο5 τενίστριας του κόσμου. Η Ζαμπέρ, έκανε τιτάνια προσπάθεια να επιστρέψει από το 6-2, 3-0 και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει να απειλεί την Πολωνή, χάνοντας στα σημεία το πολύ απαιτητικό 2ο set.

Η Τυνήσια, ηττήθηκε στον τελικό για 2η συνεχόμενη φορά σε Grand Slam θεσμό φέτος, μετά την απώλεια του Wimbledon 2022, από την Έλενα Ριμπάκινα.

Τεράστιο πλήγμα για τη Ζαμπέρ, το ποσοστό επιτυχίας της στους πόντους που έπαιξε πίσω από το 2ο σερβίς της. Εκεί, κέρδισε μόλις 9/28 πόντους και είδε τη Σφιόντεκ να το εκμεταλλεύεται από νωρίς.

Αυτήν ήταν η 7η ήττα της Τυνήσιας σε τελικό WTA τουρνουά (3-7 πλέον), παρ’ όλα αυτά, η τρομερή πορεία μέχρι το ματς-τίτλου του Αμερικανικού Όπεν, θα της χαρίσει τη δικαιότατη και συνάμα θεαματική άνοδο, στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, από την επόμενη εβδομάδα.

Βέβαια, θα απέχει περισσότερους από 5.000 πόντους, από την κορυφαία, την εξωπραγματική, νέα “Βασίλισσα” της Νέας Υόρκης. Την Ίγκα Σφιόντεκ.

tennis24.gr