Καστρίτση: «Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν» - Άφησε αιχμές για Πετρούνια και Μιλλούση (vid)

Η άλλοτε πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Δήμητρα Καστρίτση αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού. 

Καστρίτση: «Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν» - Άφησε αιχμές για Πετρούνια και Μιλλούση (vid)

Η Δήμητρα Καστρίτση ήταν μία από τις αθλήτριες που είχαν στείλει πριν από λίγους μήνες επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσα από την οποία περιέγραφαν διάφορα περιστατικά βίας, αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής.

Με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status», η άλλοτε πρωταθλήτρια ξέσπασε μετά και την τοποθέτηση του Λευτέρη Πετρούνια. Αρχικά είπε: «Σε αυτά τα γυμναστήρια που είναι πολύ λίγα σε όλη την Ελλάδα συμπορευτήκαμε πάρα πολλοί αθλητές μαζί με αυτούς τους δύο αθλητές. Με τη σύζυγο του κυρίου Πετρούνια ήμασταν μαζί σε αγώνες, σε ταξίδια, σε παγκόσμια πρωταθλήματα, πανευρωπαϊκά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εθελοτυφλούν. Βέβαια είναι προσωπικό του καθενός να μην μιλάει. Εμείς κάναμε αυτήν την προσπάθεια για να μπορέσει να σωθεί έστω και ένα παιδί. Δεν κοιτώ μόνο τα δικά μου παιδιά, αλλά και τα παιδιά των άλλων. Γιατί παράγοντες στη γυμναστική που υπήρχαν όταν ήμουν εγώ αθλήτρια, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα.

Η στήριξη που λένε ότι έχουμε, που είναι; Εγώ θα ήθελα προσωπικά να δω μία ανάρτηση που έχει κάνει ο κύριος Πετρούνιας για το άθλημα του κιόλας. Που είναι η στήριξη που μας παρέχει για να πάψουν να υπάρχουν αυτά τα αίσχη που γίνονται στο χώρο της ενόργανης. Εδώ και επτά μήνες είδαμε κανείς να μην ξέρει τίποτα, κανείς να μην έχει ακούσει τίποτα, κανείς να μην έχει δει τίποτα!

Βεβαίως μόνο οι ίδιοι μόνο μπορούν αν απαντήσουν γιατί δεν μιλάνε. Εγώ όμως, δεν βλέπω καμία στήριξη. Και στο θέμα της συγγνώμης, την οποία τη ζήτησε από τον ελληνικό λαό. Στον ελληνικό λαό αφιερώνουμε τα μετάλλια μας, δεν άκουσα να ζητήσει συγγνώμη από τους 33 αθλητές του αθλήματος του. Δεν μας ζήτησε καμία συγγνώμη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για ψυχολογική βία, μιλάμε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις για κακοποιήσεις, μιλάμε για ξυλοδαρμούς για παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών. Στην εθνική ομάδα είχα πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Στην δική μου περίπτωση ήταν γυναίκα, σε άλλες περιπτώσεις ήταν άνδρες. Επί καθημερινής βάσης ήταν οι σφαλιάρες και το ξύλο στα πόδια. Αυτά ήταν πταίσματα σε υπήρχαν και πολύ πιο άγρια περιστατικά που προσπαθούσαν οι συναθλήτριες να σταματήσουν την προπονήτρια να χτυπάει. Αν κάτσει κάποιος διαβάσει τις καταθέσεις των αθλητριών είναι να δακρύζει και από χθες συνεχίζεται η κακοποίηση μας της ψυχής μας. Μπορεί κάποιος να διανοηθεί σε τι κατάσταση είμαστε από χθες όλοι εμείς; Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν».