Aphrodite Cup: Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής (pic)

Όλα είναι έτοιμα για το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup, που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do)

Aphrodite Cup: Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής (pic)

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, το διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup, επιστρέφει δυνατά και αισιόδοξα: Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, αθλήτριες από τέσσερις ηπείρους θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do). Τη διοργάνωση πραγματοποιεί ο Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Συνολικά 170 αθλήτριες και 100 προπονήτριες-συνοδοί από 15 χώρες (Αυστραλία, Βουλγαρία, Κύπρος, Εσθονία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Κορέα, Μεξικό, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Ελλάδα) έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο 6ο Aphrodite Cup, το οποίο υπόσχεται ξεχωριστό θέαμα αλλά και μία απόλυτα ασφαλή αγωνιστική εμπειρία για τις συμμετέχουσες αποστολές, έπειτα από την παρένθεση της πανδημίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ένα πλήρως προστατευμένο περιβάλλον στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης, στις μεταφορές των ομάδων από και προς το στάδιο και φυσικά στον αγωνιστικό χώρο, τηρώντας με συνέπεια τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της νόσου Covid-19.

Τους αγώνες θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, με ονομαστικές προσκλήσεις. Σχετική ενημέρωση αναφορικά με τη διάθεση των προσκλήσεων από τους διοργανωτές θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Για την παρουσία θεατών θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ (θερμομέτρηση κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων και επίδειξη ενεργού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για ενήλικες).

Ισχυρό θα είναι το αγωνιστικό ενδιαφέρον στο 6o Aphrodite Cup, καθώς στο Φάληρο θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους αρκετές αθλήτριες που προετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει στα τέλη Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.

Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο του παρόντος με το μέλλον, το οποίο προμηνύεται λαμπρότερο τόσο για το ίδιο το τουρνουά όσο και για την ελληνική ρυθμική γυμναστική συνολικά: Από την ερχόμενη χρονιά ο θεσμός θα αναβαθμιστεί στην κορυφαία κατηγορία αγώνων, έπειτα από τις ενέργειες της Ε.Γ.Ο. και την επίσημη ένταξή του στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων της FIG, αποκτώντας ακόμα υψηλότερες προδιαγραφές και προσελκύοντας στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος.

Το 6o Aphrodite Cup διοργανώνεται με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τελώντας υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Η διοργάνωση υποστηρίζεται επίσης από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.