Ενόργανη γυμναστική: Φουλ για τελικό στους κρίκους ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (vid)

Θέση στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που φιλοξενείται στη Βασιλεία, έκλεισε ο πρωταθλητής μας και Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

Ενόργανη γυμναστική: Φουλ για τελικό στους κρίκους ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (vid)

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στον ευρωπαϊκό θρόνο έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος εντυπωσίασε στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στη Βασιλεία, όπου πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του έπειτα από έναν χρόνο αγωνιστικής αποχής λόγω της πανδημίας.

Ο «άρχοντας των κρίκων» συγκέντρωσε 15.366 βαθμούς, αφού εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6.300. Έτσι, η είσοδος του Έλληνα Ολυμπιονίκη στην προνομιούχο οκτάδα και στον τελικό του Σαββάτου (24/4, 16:10-17:10) μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Δυναμική επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Για τον Πετρούνια, η διοργάνωση της ελβετικής πόλης σηματοδοτεί την επάνοδο στον θεσμό στον οποίο παραμένει ανίκητος εδώ και έξι χρόνια, αφού μεταξύ 2015 και 2018 κατέκτησε τέσσερις διαδοχικούς τίτλους γράφοντας ιστορία με το επίτευγμά του και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ιταλού θρύλου Γιούρι Κέκι από τη δεκαετία του ’90.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αναγκαστικά απών και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα δύο επόμενα ευρωπαϊκά ραντεβού, πρόπερσι επειδή ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση στον ώμο και πέρσι εξαιτίας της πανδημίας, που οδήγησε σε απουσία την ελληνική ομάδα, όπως και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βασιλείας δεν έχει χαρακτήρα προολυμπιακού τουρνουά για τον Λευτέρη Πετρούνια. Ωστόσο αποτελεί μία δυνατή πρόβα εν αναμονή του ορισμού νέας ημερομηνίας τέλεσης του αναβληθέντος προολυμπιακού Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα, στο οποίο θα χρειαστεί νίκη με βαθμολογία πάνω από 15.333 για να κατακτήσει αυτομάτως το πολυπόθητο ολυμπιακό εισιτήριο.