Ρυθμική γυμναστική: Μακριά από την ολυμπιακή πρόκριση έμεινε η Κελαϊδίτη στην Τασκένδη

H Ελένη Κελαϊδίτη δεν κατάφερε να πλησιάσει το ολυμπιακό εισιτήριο για το Τόκιο στο προολυμπιακό Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής που φιλοξενείται στην Τασκένδη και κοιτάζει πλέον τις επόμενες ευκαιρίες που έχει μπροστά της.

Ρυθμική γυμναστική: Μακριά από την ολυμπιακή πρόκριση έμεινε η Κελαϊδίτη στην Τασκένδη

Δεν κατόρθωσε να έρθει πιο κοντά στην ολυμπιακή πρόκριση η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία συμμετείχε στο προολυμπιακό Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Τασκένδης.

Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και χάλασαν τη συνολική προσπάθεια της Ελληνίδας εκπροσώπου του αθλήματος στη διεθνή διοργάνωση του Ουζμπεκιστάν.

Στη σημερινή (17/4) δεύτερη και τελευταία ημέρα του προκριματικού η 21χρονη πρωταθλήτρια υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος στην κορδέλα, που είχε ως συνέπεια να πάρει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο συγκεκριμένο όργανο και συγκεκριμένα 15.150 βαθμούς.

Η εξαιρετική εμφάνισή της στις κορύνες, που ακολούθησε, παρά το γεγονός ότι της απέδωσε υψηλή βαθμολογία (23.450), δεν στάθηκε αρκετή για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Έτσι, η Κελαϊδίτη έφτασε τους 80.900 βαθμούς ως άθροισμα στο σύνθετο ατομικό, συγκομιδή που δεν της επέτρεψε ωστόσο να τερματίσει αρκετά ψηλά στην Τασκένδη ώστε να κερδίσει πόντους στην ειδική προολυμπιακή κατάταξη.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθειά της θα συνεχιστεί στα δύο εναπομείναντα Παγκόσμια Κύπελλα, στο Μπακού (7-9 Μαΐου) και στο Πέζαρο (28-30 Μαΐου), παρ' όλα αυτά είναι πλέον περιορισμένες οι πιθανότητές της να διεκδικήσει ένα από τα τρία ολυμπιακά εισιτήρια μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά αγώνων.

Πάντως η αθλήτριά μας θα έχει ούτως ή άλλως μία ακόμη ευκαιρία για την κατάκτηση της ολυμπιακής πρόκρισης, συγκεκριμένα μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βάρνας (9-13 Ιουνίου). Εκείνο το χρονικό διάστημα στην πόλη της Βουλγαρίας θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το πρόγραμμα της Κελαϊδίτη στην κορδέλα:

Δείτε στο επόμενο βίντεο την προσπάθεια της Κελαϊδίτη στις κορύνες: