Στεφανί Μπισμπίκου: «Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά. Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο»

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου μιλά για τα όσα εφιαλτικά βίωσε σε μικρή ηλικία στις προπονήσεις.

Στεφανί Μπισμπίκου: «Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά. Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο»

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου, μια από τις 22 αθλήτριες που με την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό κατήγγειλαν τα όσα εφιαλτικά βίωσαν σε μικρή ηλικία στις προπονήσεις τους, μίλησε στο OPEN για τις σοκαριστικές αναμνήσεις της.

H Στεφανί Μπισμπίκου είπε: «Οι τιμωρίες ήταν π.χ. για τα κιλά. Για λίγα παραπάνω γραμμάρια το παιδί έτρεχε σε όλη την προπόνηση έξω από το γυμναστήριο στο κρύο. Κάποιος που μπορεί να ήταν τραυματίας τον έβαζαν να κάνει προπόνηση ή να κατεβαίνει σε αγώνες. Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά. Υπήρχε μεγάλος φόβος και γι’ αυτό τα παιδιά δεν μπορούσαν να μιλήσουν στους γονείς τους. Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο και να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα. Υπήρχε κακή μεταχείριση. Στην αρχή είχα φοβηθεί και εγώ και δεν ήθελα να πάω ξανά στο γυμναστήριο. Έτσι πληροφορήθηκαν και οι γονείς τον λόγο για τον οποίο δεν ήθελα να ξαναπάω. Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά κάποιοι είναι ακόμα εν ενεργεία προπονητές».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας