ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής γυμναστικής μετά από κατηγορίες για βιασμό και σωματεμπορία

Τέλος φαίνεται να έβαλε στη ζωή του πρώην προπονητής γυμναστικής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λίγες ώρες αφότου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία. 

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής γυμναστικής μετά από κατηγορίες για βιασμό και σωματεμπορία

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η είδηση της αυτοκτονίας του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας γυμναστικής της χώρας, Τζον Γκέντερτ, μερικές ώρες μετά την απαγγελία κατηγοριών για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μίσιγκαν ο Γκέντερτ διέπραξε αυτά τα εγκλήματα κατά το διάστημα 2008-18 στο "Twistars", έναν γυμναστικό σύλλογο που είχε στην ιδιοκτησία του. Μόλις έμαθε για το κατηγορητήριο και το ένταλμα σύλληψης έβαλε τέλος στη ζωή του, στα προάστια στο Μίσιγκαν.

Ο 63χρονος πρώην προπονητής κατηγορήθηκε για σωματική, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση των θυμάτων του για αρκετά χρόνια στον σύλλογο του, στον οποίο είχε εργαστεί ως γιατρός και ο Λάρι Νάσαρ. Ο τελευταίος ήταν πρώην γιατρός της αμερικανικής ομάδας γυμναστικής, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 175 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα που αφορούν τουλάχιστον 265 θύματα.