Η κυβέρνηση άναψε πράσινο στο «Athens Alive» - Πως θα διευκολύνει το πρότζεκτ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «σκρινάρει» το πρότζεκτ Athens Alive που έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση από διεθνή κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η κυβέρνηση άναψε πράσινο στο «Athens Alive» - Πως θα διευκολύνει το πρότζεκτ

Μετά την συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έγινε γνωστή και η θέση της κυβέρνησης απέναντι στο πρότζεκτ που είναι, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, κάτι παραπάνω από ευνοϊκή.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και προς τον σκοπό αυτό είναι διατεθειμένη να ταν τροποποιήσει τους συντελεστές δόμησης στην περιοχή και να διαφοροποιήσει τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρόθεση η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο, που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής».