Τένις: Ξεκινούν τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα!

Το ΔΣ της ΕΦΟΑ, σε άμεση συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία τένις (ITF) και την Tennis Europe (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία), εξετάζει με μεγάλη προσοχή την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων, πάντα με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν εγκριθεί και ανακοινωθεί.

Τένις: Ξεκινούν τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα!

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΑ, σε άμεση συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία (ITF) και την Tennis Europe (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία), εξετάζει με μεγάλη προσοχή την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων, πάντα με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν εγκριθεί και ανακοινωθεί.

Στόχος του ΔΣ είναι να ολοκληρωθούν το ταχύτερο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Junior’s και Ανδρών-Γυναικών, στη μικρότερη δυνατή διάρκεια και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Για την επίτευξη των ανωτέρω θα διεξαχθεί πρωτάθλημα κατηγορίας Ε3, σε όλες τις Ενώσεις, στις 17-18-19/7, πιθανόν να ακολουθήσει πρωτάθλημα κατηγορίας Ε2 στις 25-26-27/7 και στη συνέχεια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Junior’s, με έναρξη στις 31/7 και ολοκλήρωση στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, με έναρξη στις 21/8 και ολοκλήρωση στις 30/8.

Θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις των αγώνων με τη ροή του αγωνιστικού προγράμματος όπως έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με τις ημερομηνίες για το 2020. Ήτοι όσα πρωταθλήματα ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν, θεωρούμενα ως μη υπάρχοντα στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Σε σχέση με τα διεθνή πρωταθλήματα, η ITF αρχίζει με τα πρωταθλήματα γυναικών από τις 3/8 και συνεχίζει με τα πρωταθλήματα ανδρών από τις 17/8.

Δεν έχει αποφασιστεί η έναρξη των πρωταθλημάτων ITF, Junior’s, Senior’s και Wheel Chair. H Tennis Europe εξετάζει την έναρξη των πρωταθλημάτων με πιθανότερη ημερομηνία την 31η/8. Από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν και διεθνή πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Όσα σωματεία-μέλη έχουν ανακοινώσει ή ζητήσει διεθνείς αγώνες στο πλαίσιο των ανωτέρω, θα πρέπει να αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της ΕΦΟΑ.

Το Davis Cup μετακινήθηκε για το 2021, με τα ίδια δεδομένα του 2020. Η ευρωπαϊκή γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΦΟΑ, παρακαλώ ολόκληρη την οικογένεια του τένις να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να ξεπεράσει προσωπικές και συναισθηματικές συμπεριφορές σε αυτή τη δύσκολη, δοκιμαστική αγωνιστική περίοδο. Πρέπει με συνέπεια και γενναιοδωρία να μπούμε όλοι μαζί στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματός μας, με στόχο την υλοποίηση του υπόλοιπου προγράμματος του 2020. Τα πρόσφατα γεγονότα στον διεθνή χώρο ας γίνουν μάθημα προς παραδειγματισμό, για το τι μπορεί να προκύψει».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας