Η στήλη των αναγνωστών: Επάγγελμα αντιολυμπιακός

Το fosonline.gr εγκαινιάζει τη στήλη των αναγνωστών. Ο Ολυμπιακός με τις κατακτήσεις και τις επιτυχίες του κατέστησε το «επάγγελμα αντιολυμπιακός» βαρύ και ανθυγιεινό.

Η στήλη των αναγνωστών: Επάγγελμα αντιολυμπιακός

Γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)

Τα χρόνια της «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι χρόνια αποκαλύψεων και διαψεύσεων. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι στη φάση αυτή, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και συνεχίζεται ακόμη, υπήρξε έστω και ελάχιστη βελτίωση του ποδοσφαίρου μας. Αντίθετα εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς βήματα προς τα πίσω, τόσο στις διοργανώσεις όσο και στις ομάδες. Στην πραγματικότητα η καχυποψία για παρασκήνιο στη Σούπερ Λίγκα ενισχύθηκε. Η ελληνική διαιτησία, που ήταν το μεγάλο ζητούμενο, χειροτέρεψε με αποτέλεσμα τη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών στα ντέρμπι. Οι ποδοσφαιρικές αρχές μαζί με τους ξένους που τους επιβλέπουν αμφισβητούνται και για τις ικανότητές τους και, το χειρότερο, για την ειλικρίνειά των προθέσεών τους, από μεγάλο τμήμα του φίλαθλου κόσμου, που μάλλον αποτελεί και την πλειοψηφία.

Για την ταμπακιέρα λοιπόν να υπενθυμίσω το κυρίαρχο επιχείρημα των εμπνευστών της «εξυγίανσης»: Γιατί να επενδύσει κάποιος και να βελτιώσει την ομάδα του, όταν τα ελέγχει όλα ο Ολυμπιακός και κάθε προσπάθεια και επένδυση θα αποβεί μάταιη; Με αυτό ως σημαία προχώρησε η «τρόικα» Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και με την ανοχή και την κάλυψη της πολιτείας, αλλά και την «επένδυση» πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών, κέρδισαν την ΕΠΟ, έβαλαν πρόεδρο έναν άνθρωπο του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη και η εξυγίανση εξαντλήθηκε σε αυτό. Διαπιστώσατε καμιά ενίσχυση ομάδων; Είδατε καμιά επιτυχία από μέρους τους στην Ευρώπη, που θα έδειχνε ότι πράγματι υπήρξε μια κάποια βελτίωση; Τίποτε, τα ίδια και χειρότερα. Ντροπιαστικοί αποκλεισμοί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όλων και περισσότερο του ΠΑΟΚ, που είχε γίνει η «σημαία» της «εξυγίανσης», από ομάδες που μέχρι να κληρωθούν με αυτόν μας ήταν άγνωστες.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν και προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο, που είναι το γήπεδο, από το παρασκήνιο. Ένα σκοτεινό και βρόμικο παρασκήνιο, όπου κινούν τα νήματα για να ωφεληθούν οι ομάδες τους, πολλές φορές με προκλητικό τρόπο και προσπαθούν να προκαλέσουν με κάθε μέσον και τρόπο όσες ζημιές μπορούν στον Ολυμπιακό, καθώς στόχος τους από την αρχή με τον μανδύα της «εξυγίανσης» ήταν να τον βγάλουν από τη μέση. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει αυτά που έκανε. Να επενδύει για το ποδόσφαιρο. Σε έμψυχο δυναμικό και σε εγκαταστάσεις και έχει σταθεροποιηθεί χάρις αυτών σαν μια πολύ καλή ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν ξόδεψε χρήματα για να κερδίσει την ΕΠΟ, τις Ενώσεις και τα υπόλοιπα. Ξόδεψε για να αποκτήσει παίκτες υψηλού επιπέδου και να δημιουργήσει μια ζηλευτή οργάνωση, ώστε να παράγει παίκτες και να έχει αποτελεσματικό σκάουτινγκ όπως κάθε μεγάλη ομάδα. Αυτά τα καρπώνεται και στο αγωνιστικό και στο οικονομικό επίπεδο, δείχνοντας ότι η περίοδος αυτή της επικυριαρχίας της «εξυγίανσης» του έκανε καλό, τον δυνάμωσε ακόμη περισσότερο. Οι αντίπαλοί του έκαναν βήματα προς τα πίσω και αγωνιστικά και οικονομικά.

Είναι τόσο κραυγαλέα η αποτυχία του εγχειρήματος της «εξυγίανσής» τους, που αναγκάζουν τους κάθε λογής προπαγανδιστές τους να εκτίθενται και να γελοιοποιούνται. Ο Ολυμπιακός με τις κατακτήσεις και τις επιτυχίες του κατέστησε το «επάγγελμα αντιολυμπιακός» βαρύ και ανθυγιεινό.

---------------------------------------------------------------------------

Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο info@fosonline.gr

Δεν θα δημοσιεύονται κείμενα:

  • με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο
  • χωρίς στοιχεία του συντάκτη
  • που θα προσβάλλουν την αισθητική των αναγνωστών και του fosonline.gr
  • που θα ξεπερνούν τις 400 λέξεις