Οι πρώτοι αγώνες τοξοβολίας στην Ευρώπη στην εποχή του κορονοϊού έγιναν στην Ελλάδα

Mε απόλυτη επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας διοργάνωσε αγώνα Ανοιχτού Χώρου Σύνθετου και Ολυμπιακού τόξου στο Ολυμπιακό Προπονητήριο «Ευαγγελία Ψάρρα» στο ΟΑΚΑ.

Οι πρώτοι αγώνες τοξοβολίας στην Ευρώπη στην εποχή του κορονοϊού έγιναν στην Ελλάδα

Ηταν ο πρώτος αγώνας ερασιτεχνικού αθλήματος στην Ελλάδα, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων και συμμετείχαν επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η ειδική Γραμματέας της ΕΟΤ Μαρία Κυριλλοπούλου δήλωσε για τον αγώνα: «Eίμαστε πάρα πολύ τυχεροί γιατί είμαστε το πρώτο άθλημα που ξεκινά επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα, την οποία και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλος Ιουλίου προκειμένου να βοηθήσουμε τους αθλητές να επιστρέψουν σταδιακά σε αγωνιστική δράση αλλά και τα μέλη των Εθνικών ομάδων να είναι έτοιμα αν η παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοινώσει τη διεξαγωγή κάποιων αγώνων. Είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη που κάναμε αγώνες τοξοβολίας και πιθανότατα οι πρώτοι και παγκόσμια. Φροντίσαμε να αλλάξουμε το χώρο για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλάξαμε τις αποστάσεις αλλά και τον αριθμό των αθλητών. Δημιουργήσαμε έναν χώρο με παραπετάσματα που βοηθά τους αθλητές να είναι ασφαλείς, βάλαμε αντισηπτικά παντού, διαχωρίσαμε την είσοδο με την έξοδο για να μην συναντιούνται οι αθλητές, ενώ έχουμε και μία ειδική εφαρμογή για να ξέρουμε ποιοι αθλητές είναι στην εγκατάσταση και να μπορούμε να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος».

Τους αγώνες παρακολούθησε ο Συντονιστή Διευθυντής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Κωνσταντίνος Χαλιωρής, ενώ όλοι οι αθλητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Ευαγγελία Ψάρρα: «Ήταν δύσκολη περίοδος γιατί δεν είχαμε τα γήπεδα με απόσταση να ρίχνουμε. Ολοι κάναμε κάποια άσκηση σπίτι μας, κάποιοι ρίχναμε και στο σπίτι μας, αλλά σαφώς δεν είναι το ίδιο. Ο σημερινός αγώνας δεν είναι κανονικός αλλά μισός, ωστόσο μας δίνει μία εικόνα για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας και τι να βελτιώσει. Ήταν μία καλή αρχή… Με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων όλα πάνε τώρα για την άνοιξη και ελπίζω κι εγώ να είμαι τότε στη διαδικασία πρόκρισης».

Αννίτα Γκορίλα: «Περιμέναμε πως και πώς να επιστρέψουμε στους αγώνες, μας είχαν λείψει και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή θα ρίχναμε σε αγώνες πρόκρισης στο εξωτερικό, τουλάχιστον αγωνιζόμαστε εδώ. Εχουμε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ρίχνουμε δύο αθλητές ανά στόχο από τέσσερις και εναλλάξ σε δύο σειρές. Ο μεγάλος στόχος μου είναι να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021».