Παυλοπούλου: «Σπουδαία ταλέντα στην Ελλάδα»

Η Νικολέτα Παυλοπούλου σπουδάζει στις ΗΠΑ ωστόσο αυτή την περίοδο βρίσκεται στη χώρα μας και συνεχίζει το πρόγραμμά της υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Δαμασιώτη.

Παυλοπούλου: «Σπουδαία ταλέντα στην Ελλάδα»

Η Νικολέτα Παυλοπούλου σπουδάζει στις ΗΠΑ ωστόσο αυτή την περίοδο βρίσκεται στη χώρα μας και συνεχίζει το πρόγραμμά της υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Δαμασιώτη.

Η πρωταθλήτριά μας, μίλησε στην ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας: «Πριν την καραντίνα βρισκόμουν σε πολύ καλή κατάσταση και ήμουν έτοιμη να ανταποκριθώ στις προκλήσεις που είχα μπροστά μου. Θα επέστρεφα δύο εβδομάδες πριν την διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Όλα άλλαξαν μέσα στην πανδημία. Ευτυχώς μετατέθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Το γεγονός αυτό θα με βοηθήσει αρκετά αφού με ένα χρόνο εμπειρίας επιπλέον θα είμαι πιο έτοιμη για την επίτευξη των στόχων.

Όνειρο του κάθε αθλητή και δικό μου είναι να μπορέσω να βρεθώ το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο και στην μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη. Έχουμε αρχίσει προπονήσεις με τον κύριο Δημήτρη Δαμασιώτη και τους συνεργάτες του που αποτελούν την δεύτερη οικογένειά μου.

Οι μεγάλες διοργανώσεις μετατέθηκαν για το 2021 και το μόνο που απομένει για το φετινό καλοκαίρι είναι η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, χωρίς κανένα άγχος και με μοναδική επιδίωξη την επιστροφή, σιγά-σιγά, σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας».

Η Νικολέτα Παυλοπούλου, πρωταθλήτρια του Ωκεανού αναμένεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ τον Αύγουστο μετά και το τέλος του πρωταθλήματος:

«Περνάω όμορφα. Υπάρχει ένα θαυμάσιο κλίμα στο πανεπιστήμιο, εκεί όπου σπουδάζω ανθρώπινη βιολογία. Είναι το πρώτο βήμα για την ιατρική που θέλω να ακολουθήσω. Είμαι τυχερή γιατί στο πανεπιστήμιο υπάρχουν ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας στο κολύμπι.

Κάνουμε 10 προπονήσεις την εβδομάδα στο νερό και 3-4 εκτός νερού. Έχουμε επίσης σημαντικές δραστηριότητες σαν Ομάδα, προκειμένου να κοινωνικοποιηθούμε. Τα μαθήματα είναι αρκετά απαιτητικά, αλλά μου αρέσουν.

Δεν κάνω αγγαρεία. Είμαι πολύ τυχερή γιατί στο πανεπιστήμιο κολυμπάω με πρωταθλητές παγκοσμίου επιπέδου όπως είναι ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ, ο Ντιμίτρι Μπαλάντιν από το Καζακστάν και η Άντερσον που είναι πρωταγωνίστρια στην ανοιχτή θάλασσα. Έχω πάρει πολλή δύναμη από αυτούς».

Η Νικολέτα Παυλοπούλου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα «δελφίνια» της Ελλάδας, λέγοντας:

«Στην Ελλάδα κυκλοφορούν σπουδαία ταλέντα. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους πρωταθλητές, τον Ανδρέα Βαζαίο, τον Απόστολο Χρήστου και τον Κρίστιαν Γκολομεεβ. Θέλω όμως να μιλήσω ιδιαίτερα για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες. Για μένα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι υπέροχες αθλήτριες και σπουδαίοι άνθρωποι. Είμαι πολύ τυχερή που κολυμπάω μαζί τους. Αναφέρομαι στην Νόρα Δράκου, την Κέλλυ Αραούζου και την Άννα Ντουντουνάκη, κορίτσια που δεν σταμάτησαν την προσπάθεια όταν τελείωσαν το σχολείο.

Συνέχισαν, κάτω από εξαιρετικές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην Ελλάδα και παρέμειναν στο χώρο έως και σήμερα. Αποτελούν παράδειγμα για μένα.

Η Ολυμπιάδα αποτελεί ένα όνειρο και έναν μεγάλο στόχο. Για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν μπορώ να εκφραστώ ακόμη. Πέρσι έπεφτε πάνω στην εξεταστική μου και δεν θα συμμετείχα σε αυτούς τους αγώνες. Περιμένω να δω τι θα κάνω φέτος».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αγαπημένο της χόμπι, το windsurf:

«Ξεδίνω, χαλαρώνει το μυαλό μου. Είναι ένα σπορ αδρεναλίνης, εκεί όπου μπορείς να αναπτύξεις ταχύτητες αμαξιού. Περνάω υπέροχα στη θάλασσα μαζί με τον πατέρα μου που ακολουθεί το ίδιο σπορ ως χαλάρωση και ψυχαγωγία».