Βούλτσος: «Οι άνθρωποι της ΚΟΕ λειτούργησαν σαν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα»

Ο Βαγγέλης Βούλτσος, τεχνικός σύμβουλος επί σειρά ετών της κολυμβητικής ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον πιο έμπειρο προπονητή κλασικής κολύμβησης στην Ελλάδα.

Βούλτσος: «Οι άνθρωποι της ΚΟΕ λειτούργησαν σαν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα»

Ο Βαγγέλης Βούλτσος, τεχνικός σύμβουλος επί σειρά ετών της κολυμβητικής ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον πιο έμπειρο προπονητή κλασικής κολύμβησης στην Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Βούλτσος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρωτοβουλίες που πήρε η ΚΟΕ τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

«Οι άνθρωποι της ΚΟΕ λειτούργησαν σαν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αυτό το οποίο καταθέτω, αλλά είναι μία πραγματικότητα.

Με την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν στον χώρο βοήθησαν, με τις προτάσεις τους, να επανέλθει η κλασική κολύμβηση το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το φετινό καλοκαίρι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας φρόντισαν να συντηρήσουν τον χώρο, αναγνωρίζοντας τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Το come back δεν ήταν εύκολο. Αυτό το οποίο επιχείρησε η Ομοσπονδία είναι να ρίξει λίγο λαδάκι στην μηχανή, για να μπορέσει αυτή να πάρει μπρος.

Αυτή τη στιγμή ο χώρος ξεκίνησε ανάποδα. Ξεκίνησαν οι προπονήσεις των επιλέκτων αθλητών και των προπονητών τους.

Ξεκίνησε δηλαδή το «ευ ζην» στον χώρο. Αυτό που μένει είναι να αρχίσει το «ζην». Αυτό δηλαδή που θα συντηρήσει χιλιάδες οικογένειες ανθρώπων οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο χώρο.

Για να ξεκινήσει το «ζην» πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι σχολές και οι ακαδημίες των σωματείων. Μόνο έτσι μπορούμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που άσκησαν κριτική στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να διεξαγάγει το ταχύτερο δυνατόν τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Μερικοί χλεύασαν την διεξαγωγή στα πρωταθλήματα των προαγωνιστικών κατηγοριών. Δεν κατάλαβαν ποτέ ποιος ήταν ο στόχος και η επιδίωξη της Ομοσπονδίας.

Όλα έγιναν για να επανεκκινήσει ο χώρος. Τα προβλήματα ήταν γνωστά και εξαιρετικά απίθανο να επιλυθούν. Προτεραιότητα ήταν, με κάθε τρόπο, να επιστρέψουν όλα τα παιδιά, κυρίως αυτά των προαγωνιστικών ηλικιών, στο νερό.

Γι’ αυτό βγάζω το καπέλο σε όσους πήραν αυτήν την πρωτοβουλία. Δεν είμαι γραφικός όταν λέω ότι η Ομοσπονδία με την εμπειρία και την γνώση της έπραξε το σωστό».