Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς καθάρισε τον βυθό στο Μικρολίμανο! (pics)

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Iστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς καθαρίζοντας το βυθό στο Μικρολίμανο, στο χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς καθάρισε τον βυθό στο Μικρολίμανο! (pics)

Με τη βοήθεια και συνεργασία της Aqualized dive adventures, ο Iστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς προχώρησε σε αυτή τη συμβολική δράση, με ειδικευμένους δύτες να συγκεντρώνουν συσσωρευμένα απορρίμματα και αντικείμενα που ήταν στον πυθμένα της θάλασσας, προστατεύοντας το θαλάσσιο περιβάλλον και στέλνοντας μήνυμα κατά της μόλυνσης.

Ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου, δήλωσε για τη δράση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μας βρίσκει σε μια περίεργη συγκυρία όπου ο πλανήτης μας μόλις έχει πάρει μια ανάσα από την κρίση του κορονοϊού, η οποία ανέδειξε το πρόβλημα ότι η κλιματική αλλαγή, η συνεχής καταστροφή του φυσικού πλούτου και του οικοσυστήματος θα φέρνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους αντιμέτωπους με απειλητικούς ιούς και πανδημίες.

Εμείς ως Όμιλος που δραστηριοποιούμαστε μέσα στο φυσικό περιβάλλον και πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία για περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και πρέπει να δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Από τον πυθμένα του Μικρολίμανου απομακρύνθηκαν ελαστικά αυτοκινήτων, παλιά δίχτυα, σίδερα και άλλα ογκώδη αντικείμενα που μόλυναν τη θάλασσα.