Οι επίμονοι «πράσινοι» διαφωνούντες

Ένας εναλλακτικός τίτλος του σχολίου μας θα μπορούσε να είναι «η αβάσταχτη επιπολαιότητα των “πρασίνων”». Διότι εσχάτως παρατηρούμε μια μόνιμη και λυσσαλέα κόντρα από την πλευρά του Παναθηναϊκού -ανεξαρτήτως αθλήματος- απέναντι στις θέσεις και τις επιθυμίες του Ολυμπιακού.

Οι επίμονοι «πράσινοι» διαφωνούντες

Πράγματι, είτε πρόκειται για την επανέναρξη ή μη της Super League είτε για την ενδεχόμενη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στην Basket League είτε για την ανάδειξη ή μη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή σε Volley League ανδρών και γυναικών, η θέση του ΠΑΟ ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτήν των Πειραιωτών. Και πολλών άλλων που εύλογα συμβάδιζαν με τις απόψεις του Ολυμπιακού.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και στην προκειμένη περίπτωση η «πράσινη» στάση φαίνεται να προέρχεται ξεκάθαρα από το πνεύμα αντιπαλότητας και το… άγχος του ΠΑΟ μην τυχόν καταλήξει κάποια κούπα σε «ερυθρόλευκα» χέρια. Ναι, η πλευρά του Παναθηναϊκού παρουσιάζει διάφορα «επιχειρήματα» ώστε να στηρίξει τις θέσεις της, όμως το θέμα είναι κατά πόσο αυτά στέκουν και πείθουν.

Η απάντηση είναι «όχι» και στα δύο ερωτήματα. Όσο κι αν στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να «ντύσουν» τις απόψεις τους με μανδύα λογικής, είναι φως φανάρι ότι η στάση τους πηγάζει από το συναίσθημα και το μένος τους απέναντι σε καθετί με πειραιώτικη… προέλευση.

Περισσότερο, δηλαδή, μοιάζουν να αντιδρούν ενστικτωδώς, μην τυχόν και προκύψει κάποιο κέρδος για τον Ολυμπιακό, παρά βασίζονται στα δεδομένα των καιρών, στο δίκαιο της κάθε υπόθεσης και στη λογική.

Η μόνιμη αντίθεση των «πρασίνων» απέναντι στον Ολυμπιακό πηγάζει από το συναίσθημα και το μένος τους απέναντι σε καθετί με πειραιώτικη… προέλευση

Αν πάρουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, τόσο πιο ξεκάθαρα γίνονται τα κίνητρα των «πρασίνων» και οι βασικές αιτίες για τις οποίες αντιτίθενται μονίμως στις θέσεις του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο είτε για μπάσκετ είτε για βόλεϊ. Στο πόλο δεν έχουν άποψη γιατί ψηφίστηκε να μην υπάρξει υποβιβασμός κι έτσι ησύχασαν…

Τι σημασία έχει που η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και κλαμπ της Ευρώπης ήταν υπέρ της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, τηρουμένων βεβαίως των απαραίτητων υγειονομικών προφυλάξεων; Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν εξαρχής κάθετη, επιθυμώντας την οριστική διακοπή της Super League.

Τι σημασία έχει που η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε καν με τις αποφάσεις της ΕΟΚ και τον προβιβασμό ομάδων από την Α2 στην πρώτη κατηγορία μπάσκετ, ενώ παράλληλα όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τονίζει ότι «δεν θα αγωνιζόταν στη Basket League ακόμα κι αν κέρδιζε την άνοδο μέσω των πλέι οφ»; Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απείλησε με αποχώρηση στο ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός ανέβει στην πρώτη κατηγορία μέσω wild card.

Τι σημασία έχει που το ΔΣ της ΕΟΠΕ αποφάσισε ομόφωνα την επικύρωση της βαθμολογίας της Volley League γυναικών και αυτομάτως την ανάδειξη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή; Στον Παναθηναϊκό… γκρίνιαζαν επειδή δεν έγιναν πλέι οφ.

Τι κι αν τα οκτώ από τα δέκα σωματεία της Volley League ανδρών ψήφισαν υπέρ της ανάδειξης του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή, εφόσον ο Παναθηναϊκός (και ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση) δεν δεχόταν να παίξει πλέι οφ; Οι «πράσινοι» ήθελαν να μπει παύλα δίπλα στη φετινή σεζόν, χωρίς να γίνουν περαιτέρω αγώνες. Τα συμπεράσματα δικά σας…