Γιώργος Σαλταμανίκας: «Επιτέλους οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν»

Ανακούφιση και χαμόγελα στις τάξεις των αθλητών και της τεχνικής κολύμβησης που επέστρεψαν στις προπονήσεις. Διαβάστε τι είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Σαλταμανίκας.

Γιώργος Σαλταμανίκας: «Επιτέλους οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν»

Ανακούφιση και χαμόγελα στις τάξεις των αθλητών και της τεχνικής κολύμβησης που επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Σαλταμανίκας.

«Μετά από δυόμισι μήνες αποχής επιστρέψαμε στον χώρο που αγαπάμε όλοι μας, προπονητές και αθλητές.

Επιτέλους οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν σιγά σιγά τη φυσική κατάσταση των αθλητών τους και ευελπιστώ σύντομα να επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα.

Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης είναι λιγότερο επικίνδυνο, γιατί δεν έχει επαφή ο ένας αθλητής με τον άλλο στην υπόθεση του κορονοϊού.

Αναφορικά με τον αγωνιστικό προγραμματισμό του πρωταθλήματος, μετά από τηλεδιασκέψεις που είχαμε μεταξύ του τεχνικού συμβούλου κυρίου Αλέξανδρου Ξιάρχου με τους ομοσπονδιακούς προπονητές, τον Γιάννη Καλαϊτζογλίδη και εμένα και τη συμβολή του κυρίου Ηλία Ξιάρχου, κάναμε τις προτάσεις μας και καταλήξαμε να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα των αγώνων και να χωρίσουμε το πρωτάθλημα σε τέσσερις περιφέρειες.

Στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη και Χίο, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να ακολουθούμε πίστα το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την υγεία όλων μας.

Θέλω να πω στους προπονητές καλή αρχή, δύναμη για να ολοκληρώσουν το έργο που είχαν αφήσει και να ετοιμάσουν τους αθλητές όσο μπορούν καλύτερα, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς.

Σύμφωνα με το χειμερινό πρωτάθλημα που έγινε στη Λάρισα τον Φεβρουάριο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Αυγούστου, θα συγκροτηθούν και οι Εθνικές ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων.

Φυσικά περιμένουμε την απόφαση που θα πάρει η παγκόσμια ομοσπονδία πότε και πού θα διεξαχθούν οι αγώνες, με γνώμονα πάντα την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού για τη ασφάλεια και την υγεία των αθλητών».