Ράγκμπι: Αλβανική ομάδα θα προστεθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα

Η αλβανική ομάδα Tirana RLC θα προστεθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ράγκμπι 2020-21. 

Ράγκμπι: Αλβανική ομάδα θα προστεθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα

Η Ελληνική Ένωση Ράγκμπι Λιγκ (GRLA) ετοιμάζεται να φιλοξενήσει οκτώ ομάδες που θα αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21, το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Οι περσινές ομάδες AEK, Aris Eagles, Attica Rhinos, Rhodes Knights, Athens City Raiders, Patra και Larisa αναμένεται να υποδεχθούν στο πρωτάθλημα την ομάδα της αλβανικής πρωτεύουσας Tirana RLC.

Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια συνομιλιών μεταξύ της GRLA και της Tirana RLC σχετικά με τη δυνατότητα να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την περασμένη σεζόν θεωρήθηκε πρόωρη και από τα δύο μέρη, ωστόσο αρκετοί Αλβανοί παίκτες έκαναν ταξίδι για να παίξουν αγώνες με ελληνικές ομάδες. Η σεζόν 2019-20 ήταν σύντομη, καθώς πραγματοποιήθηκαν 19 από τους προγραμματισμένους 31 αγώνες (συμπεριλαμβανομένων των τελικών). Ο πρόεδρος της GRLA, Γιώργος Στυλιανός, παραδέχθηκε ότι ήταν ενθουσιασμένος με την προοπτική συμμετοχής του αλβανικού συλλόγου στον θεσμό.

«Έχοντας πάει στα Τίρανα το 2018 με την ομάδα των Attica Rhinos, είδα από πρώτο χέρι το πάθος και τις δυνατότητες που έχουν εκεί. Εάν δεν ήταν τα χρήματα και η γραφειοκρατία, θα τους είχαμε φέρει αμέσως. Ωστόσο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και υπεύθυνοι στην προσέγγισή μας. Θα υπάρχουν όμιλοι Ανατολής και Δύσης, όπως είχαμε πέρσι. Εξακολουθούμε να ολοκληρώνουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει», εξήγησε ο Στυλιανός.

«Είναι ένα μακρύ και εξαντλητικό ταξίδι, ωστόσο αισθανόμαστε την υποχρέωση να βοηθήσουμε την Αλβανία με την ανάπτυξή της. Πολλές φορές έχουμε δει σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχουν μόνο μία ομάδα, με την πάροδο του χρόνου, χωρίς τακτικούς αγώνες και καμία βεβαιότητα για το μέλλον τους, οι ομάδες να εξαφανίζονται. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το ίδιο να συμβεί στην Αλβανία.

Ελπίζουμε ότι δίνοντας τακτική, ουσιαστική διοργάνωση θα προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το άθλημα και θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν μια δεύτερη ομάδα και να αναπτυχθούν, καθιστώντας τους αυτόνομους. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες μας που έδειξαν μεγάλη προθυμία να τη φιλοξενήσουμε παρά το ήδη βαρύ πρόγραμμα ταξιδιών».

Ο αρχηγός των Tirana RLC, Shaban Penxho, σχολίασε: «Εκ μέρους της ομάδας, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα, ειδικά την GRLA, για την τεράστια υποστήριξή της σε αυτό το έργο. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον του πρωταθλήματος ράγκμπι στα έθνη μας. Η ανάπτυξη του όμορφου αθλήματός μας ήταν αρκετά δύσκολη στις χώρες μας και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με τους φίλους μας στην Ελλάδα και ανυπομονούμε να πάμε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Η ανάπτυξη πρωταθλήματος ράγκμπι λιγκ στις κοινότητές μας θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το κύριο επίκεντρο και για τις δύο χώρες. Ας είναι αυτή η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού βελτίωσης και επιτευγμάτων. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Συγχαρητήρια!».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας