Συγκεντρώθηκαν 50 φιάλες αίματος στην αιμοδοσία του ΠΟΙΑΘ στο Μικρολίμανο! (pics)

Ιστιοπλόοι, αθλητές του ναυταθλητισμού και φίλοι του αθλητισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης στο Μικρολίμανο και έδωσαν αίμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», που διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Συγκεντρώθηκαν 50 φιάλες αίματος στην αιμοδοσία του ΠΟΙΑΘ στο Μικρολίμανο! (pics)

Ιστιοπλόοι, αθλητές του ναυταθλητισμού και φίλοι του αθλητισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης και έδωσαν αίμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», που διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το δήμο Πειραιά, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεντρώθηκαν 50 μονάδες αίματος, οι οποίες δόθηκαν στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Στις 9 και 10 Μαΐου, ο ΠΟΙΑΘ είχε προγραμματίσει τον ετήσιο ιστιοπλοϊκό αγώνα «Athens Trophy», αλλά η πανδημία του νέου κορoνοϊού δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Έτσι, ο Όμιλος πραγματοποίησε διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας «Ανοίγουμε πανιά στη ζωή - Δίνουμε αίμα».

Το «παρών» στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλα Κοζομπόλη, οι Ολυμπιονίκες Τάσος Μπουντούρης, Παύλος Καγιαλής, Δημήτρης Μούγιος, Χρύσα Μπισκιντζή, Βιργινία Κραβαριώτη και ο Τάσος Παπαναστασίου (ο «γάτος»).

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους γιατί δίνουμε αίμα - σώζουμε ζωές ανθρώπων, ανθρώπων που δεν ξέρουμε ποιος είναι και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία. Ευχαριστώ τους αθλητές και τους φίλους του αθλητισμού που έδωσαν το αίμα τους. Αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου διότι οι ανάγκες αίματος στη χώρα μας δεν σταματάνε», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μαζί με παλιούς του συναθλητές και φίλους είχε την ευκαιρία να βρεθεί ο Γιώργος Μαυρωτάς: «Αν μη τι άλλο αυτή την περίοδο, με την περιπέτεια του κορονοϊού, ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά, και έχει αναδείξει κάποιες αρετές, όπως η αλληλεγγύη, όπως το προσέχουμε και τον συνάνθρωπό μας κλπ., και ελπίζω αυτό να μας μείνει προίκα και για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Η δράση του ΠΟΙΑΘ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά. «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες και πρέπει να επαναλαμβάνονται», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Τζάνειο.

«Όλοι μας πρέπει να δίνουμε αίμα για όλους γιατί πάντα υπάρχει κάπου κάποιος που το χρειάζεται», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Δείτε τις φωτογραφίες: