Ο αθλητισμός χάνει 57 δισεκατομμύρια ευρώ

Τεράστιες οι απώλειες σε ευρώ για τη βιομηχανία του αθλητισμού που αναζητά τρόπους για να... συνέλθει.

Ο αθλητισμός χάνει 57 δισεκατομμύρια ευρώ

Η βιομηχανία του αθλητισμού θα υποστεί απώλειες 57 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα «Expansión». Η εκτίμηση αυτή βασίστηκε σε έρευνα της «Two Circles», εταιρείας που συνεργάζεται απευθείας με περισσότερους από 300 οργανισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Premier League και της Ligue 1. Ενημερώνει τα δεδομένα του καθημερινά με βάση τις αλλαγές στο ημερολόγιο των διοργανώσεων.

Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος ο κύκλος εργασιών θα είναι 73,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν το ήμισυ των 135 δισεκατομμυρίων που είχαν προβλεφθεί πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον έτος για τον κλάδο έδειξαν αύξηση έως και 5%. Ωστόσο η κρίση άλλαξε ριζικά αυτές τις προβλέψεις, με πτώση 43% σε σύγκριση με το 2019, όταν ο κύκλος εργασιών ήταν 129 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής ο περιορισμός έχει διακόψει 120.000 προσφορές χορηγιών με περισσότερες από 5.000 μάρκες.

Ορισμένοι χορηγοί θα δικαιούνται επιστροφής χρημάτων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα συμβόλαια ενδέχεται να μην ορίζουν ξεκάθαρα τι πρέπει να συμβεί σε μία τέτοια κατάσταση.

Ο ημιμαραθώνιος του Βερολίνου, που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, ήταν η πιο πρόσφατη αθλητική εκδήλωση που αναβλήθηκε, διότι στη Γερμανία υπάρχει απαγόρευση εκδηλώσεων με περισσότερα από πέντε χιλιάδες άτομα έως τις 24 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ