Θύρα 7 Βούπερταλ: «Μας λείπει ο Θρύλος, μας λείπει η εξέδρα - Να μας χαζεύουν σε όλη την Ευρώπη»

Η Θύρα 7 Βούπερταλ διαθέτει από τους πιο δυναμικούς υποστηρικτές του Ολυμπιακού στη Γερμανία, όντας από τα πλέον ενεργά γκρουπ της «ερυθρόλευκης» εξέδρας. Ο κορονοϊός έχει κρατήσει πολλούς μακριά από τη μεγάλη αγάπη τους και η ανυπομονησία είναι τεράστια να ξαναβρεθούν στο «πέταλο» για να ενισχύσουν τη λατρεμένη ομάδα τους, σε όποιο γήπεδο της Ευρώπης κι αν αγωνίζεται.

Θύρα 7 Βούπερταλ: «Μας λείπει ο Θρύλος, μας λείπει η εξέδρα - Να μας χαζεύουν σε όλη την Ευρώπη»

Εκπροσωπώντας τον σύνδεσμο, ένα από τα πιο μάχιμα μέλη του, ο Λεωνίδας Γρίβας, μοιράζεται ~μέσω του «ΦΩΤΟΣ»~ τα πάθη του και ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας.

Λεωνίδα, πώς είναι σήμερα τα πράγματα στη Γερμανία;

Σε σχέση με πριν από 2-3 βδομάδες σίγουρα είναι πιο χαλαρά. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, μόνο τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά. Απ’ όσο γνωρίζουμε, από τις αρχές Μαΐου θα λειτουργούν όλα κανονικά εδώ. Υπομονή χρειάζεται και θα επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητά μας.

Πες μου δύο λόγια για τον σύνδεσμο: πότε ιδρύθηκε, ποιανού ιδέα ήταν και πόσα ενεργά μέλη έχετε.

Ξεκινήσαμε το 1992 σαν ΠΕΦΟ και μερικά χρόνια αργότερα η νέα γενιά έφτιαξε τη Θύρα 7 Βούπερταλ και από τότε συνεχίσαμε όλοι μαζί. Ιδρυτές ήταν οι Σπύρος Μώκος, Γιάννης Νάτσης, Γιώργος Αθανασίου και Γιώργος Τόλης, που παραμένει πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Ο Σύνδεσμός μας εχει κάθε χρόνο πάνω από 300 εγγεγραμμένα μέλη που στηρίζουμε ενεργά τον Ερασιτέχνη.

Έχετε σχέσεις και επαφές με παιδιά από άλλους Συνδέσμους του Ολυμπιακού στη Γερμανία;

Φυσικά και έχουμε άριστες σχέσεις με τα παιδιά απ’ όλους τους συνδέσμους της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, του Βελγίου, καθώς και με πολλούς Συνδέσμους από Ελλάδα . Όλοι μας κρατάμε ψηλά την ερυθρόλευκη σημαία σε όλη την Ευρώπη και έχουμε την ίδια τρέλα για τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι που μας ενώνει.

Υπάρχουν οπαδοί άλλων ελληνικών ομάδων στο Βούπερταλ και αν ναι, ποιες οι σχέσεις σας;

Η αλήθεια είναι πως το Βούπερταλ είναι κατακόκκινο, φυσικά όμως υπάρχουν οπαδοί και άλλων ομάδων, κυρίως Παναθηναϊκοί. Εννοείται πως υπάρχει αντιπαλότητα, σε ήρεμο όμως πλαίσιο και χωρίς ακρότητες. Ζούμε σε μια μικρή πόλη και κλειστή κοινωνία, στην οποία γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, οπότε είναι δύσκολο να ξεφύγουν τα πράγματα όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.



Ξέρω ότι έχετε κάνει πολλά ταξίδια για τον Ολυμπιακό. Πέρα από ποδόσφαιρο, πάτε και σε άλλα αθλήματα όταν παίζει ο Θρύλος στην Ευρώπη;

Έχουμε παρουσίες σε όλα τα αθλήματα. Προσπαθούμε να δίνουμε πάντα το «παρών» όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Πολλά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, ατελείωτες ώρες ταλαιπωρίας μέσα σε λεωφορεία, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, πολλές φορές κόντρα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν μας νοιάζει τίποτα από όλα αυτά, γιατί ταξιδεύουμε για να δούμε την αρρώστια μας. Ποιο ταξίδι ξεχωρίζω;... Δύσκολο... Στο Τορίνο, τον Νοέμβριο του 2014, θα έλεγα ότι ήταν το πιο μαγικό και όμορφο ταξίδι μου για τον Ολυμπιακό. Αξέχαστα όμως θα μου μείνουν και δύο ταξίδια για τον Ερασιτέχνη, το πρώτο στο Ανόβερο για το φάιναλ 8 του πόλο και το δεύτερο στο Κασέλ για αγώνα της ομάδας χάντμπολ. Και στα δύο ματς δημιουργήσαμε απίστευτη ατμόσφαιρα. Λίγοι αλλά καλοί και άρρωστοι Ολυμπιακοί. Οι Γερμανοί τα είχαν χάσει, δεν είχαν ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα σε ματς πόλο και χάντμπολ.

Όταν δεν μπορείτε να πάτε στα ματς, πού τα βλέπετε; Μαζεύεστε παρέα;

Μαζευόμαστε πάντα σε όλα τα ματς στο μαγαζί ενός φίλου μας, ενός δικού μας παιδιού. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε πολύ να έχουμε έναν δικό μας χώρο, αλλά υπάρχουν αρκετές δυσκολίες γι’ αυτό, κυρίως τα πολύ ακριβά ενοίκια.

Τι λένε οι Γερμανοί του Βούπερταλ για εσάς;

Εδώ στο Βούπερταλ υπάρχουν κάποιοι Γερμανοί οι οποίοι έρχονται μαζί μας σε πολλές εκδρομές, γιατί γουστάρουν πολύ τον Ολυμπιακό. Χαζεύουν... Γενικά οι Γερμανοί παθαίνουν πλάκα με τον κόσμο μας κάθε φορά που η ομάδα μας αγωνίζεται εδώ. Μας σέβονται πολύ και τους οπαδούς και την ομάδα μας.

Η πιο τρελή Ολυμπιακή ιστορία που έχεις να μας διηγηθείς;

Έχω πολλές στο μυαλό μου. Κάθε εκδρομή έχει και τη δική της ιστορία, δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια!

Πότε είδατε Ολυμπιακό από κοντά τελευταία φορά και αν σας λείπει...

Προσωπικά, ο τελευταίος αγώνας που είδα ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με την Άρσεναλ, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά του Συνδέσμου πήγαν στον αγώνα στο Λονδίνο. Μας λείπει πολύ ο Ολυμπιακός. Έχουμε να τον δούμε πάνω από ένα μήνα. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει σύντομα και να βρεθούμε ξανά με τα αδέρφια μας στα «πέταλα» και να τραγουδάμε πάλι μαζί για την αρρώστια μας. Όπως όλοι οι Ολυμπιακοί, την περίοδο αυτή κοιτάμε παλιούς αγώνες και βιντεάκια από τις κερκίδες μας και νοσταλγούμε τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας έχει χαρίσει αυτή η ομάδα.



Τι σημαίνει για εσάς, που ζείτε στο εξωτερικό, η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός;

Η τρέλα του Ολυμπιακού δεν έχει όρια και σύνορα. Έχουμε φτιάξει σε πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη τον δικό μας Πειραιά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα λόγω απόστασης να βλέπουμε τον Θρύλο μας συνέχεια όπως εσείς στην Ελλάδα. Η τρέλα μας όμως γι’ αυτήν την ομάδα είναι τεράστια και ας είμαστε τόσο μακριά.

Τι λέγατε μεταξύ σας όταν ο μπασκετικός Ολυμπιακός αποφάσισε να αποσυρθεί από την Α1;

Ήμασταν σύμφωνοι με την απόφαση της διοίκησης να αποσυρθούμε από την Α1 και τη μεγαλύτερη βρομιά που έχει γνωρίσει ο ελληνικός αθλητισμός. Μακριά από όλα αυτά που έχουν στήσει τόσα χρόνια Βασιλακόπουλος και Γιαννακόπουλοι.

Πώς γιορτάσατε τα φετινά διπλά στην Τούμπα και στο Λονδίνο; Δώσε μας λίγο κλίμα...

Και στα δύο ματς τρελαθήκαμε! Το πιστεύαμε πολύ ότι θα τα παίρναμε και τα δύο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, τον προπονητή και τους παίκτες τής ομάδας. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν στο Λονδίνο, ο Σύνδεσμος όμως ήταν παρών όμως με οδική εκδρομή και έζησαν μοναδικές στιγμές.

Ξέρω ότι αγαπάς πολύ τον Ολυμπιακό και πως πέρα από την καρδιά σου τον έχεις και στο σώμα σου... Έχεις ένα εντυπωσιακό τατουάζ σε όλη την πλάτη!

Ήθελα πολύ από μικρός, πέρα από την καρδιά μου, να έχω τον Ολυμπιακό χαραγμένο και στο κορμί μου. Πέρυσι λοιπόν πήρα τη μεγάλη απόφαση να χτυπήσω αυτό το τατουάζ, αντιλαμβανόμενος τους κινδύνους για ένα τόσο μεγάλο οπαδικό τατουάζ. Ήταν ένα σχέδιο το οποίο είχα φτιάξει μόνος μου πριν από πολλά χρόνια και το ήθελα πολύ!



Διαβάζεις το «ΦΩΣ»;

Πάντα. Και τώρα ανυπομονούμε να δημοσιευθεί η συνέντευξη για να πάμε να το αγοράσουμε! Στο παρελθόν η εφημερίδα σας είχε 2 φορές στο εξώφυλλό της αφιέρωμα για τον Σύνδεσμο μας. Την πρώτη μάς αναφέρατε ως τον μεγαλύτερο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο εξωτερικό και τη δεύτερη ήταν παραμονή του αγώνα με τη Σάλκε εδώ στη Γερμανία.

Κάτι τελευταίο να προσθέσεις; Τελείως δικό σου...

Για μας κάθε χρόνο η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά από τον Ιούλιο. Την ώρα που όλος ο κόσμος βρίσκεται στις παραλίες, εμείς ξεκινάμε τα ταξίδια μας για τον Ολυμπιακό σε Βέλγιο και Ολλανδία για τα πρώτα φιλικά. Ολυμπιακός και Θύρα 7 εναντίον όλων. Μόνοι μας και όλοι σας!