Άλκης Κυνηγάκης: «Έμπνευση ο Γιαννιώτης, μοναδικός στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο Άλκης Κυνηγάκης, θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της ελληνικής κολύμβησης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μπει με επιτυχία στο «στίβο» της ανοιχτής θάλασσας.

Άλκης Κυνηγάκης: «Έμπνευση ο Γιαννιώτης, μοναδικός στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο πρωταθλητής του Π. Φαλήρου, με προπονητή τον Βαγγέλη Κοζομπόλη, «παλεύει» για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μαραθώνια κολύμβηση και να συνεχίσει την παράδοση που δημιούργησε στο άθλημα ο κορυφαίος κολυμβητής της χώρας μας, ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Οι δηλώσεις του Άλκη Κυνηγάκη στην ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας

«Είμαστε αθλητές στην Ελλάδα. Το να αντιμετωπίζουμε προβλήματα αποτελεί καθημερινότητά μας. Εάν με ρωτούσε κάποιος πριν την πανδημία εάν μπορεί κάτι να μας σταματήσει, θα του απαντούσα ότι αυτό είναι αδύνατον. Πάντα θα βρίσκαμε κάποια λύση. Ήρθε ο κορονοϊός και όλη αυτή η σιγουριά που είχαμε, άλλαξε μέσα σε ένα βράδυ.

Όλη αυτή η κατάσταση, δεν θα το κρύψω, με επηρέασε ψυχολογικά. Το θετικό από όλο αυτό είναι ότι έχουμε άλλη μια χρονιά. Μια δυνατή χρονιά για να κάνουμε κάτι καλό στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αναφορικά με την φυσική μας κατάσταση έχουμε βρει κάποιες λύσεις , εάν και δεν είναι αρκετές. Ο στόχος μας είναι ένας. Να γυρίσουμε στις πισίνες και στην καθημερινότητά μας και μετά όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας

Το όνειρό μου είναι ένα και μόνο. Να μπορέσω να πάω στους Ολυμπιακούς και να διεκδικήσω μια καλή θέση.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μόνο έμπνευση μπορεί να είναι τόσο για μένα όσο και για όλους μας. Μας άφησε μια κληρονομιά που είναι άσχημο να μην αξιοποιήσουμε και να μην δημιουργήσουμε μια παράδοση στην μαραθώνια κολύμβηση. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση όλων μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθημερινούς μου ήρωες, την οικογένεια μου και τον προπονητή μου Βαγγέλη Κοζομπόλη. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τον ΑΟΠΦ, το κολυμβητήριο του Δήμου Αλίμου για την φιλοξενία όλα αυτά τα χρόνια και την Ομοσπονδία για την στήριξή της.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματά μας και να προχωρήσουμε μπροστά».