Ιάπωνες επιστήμονες: «Απίθανο να γίνουν το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πιθανότητα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίριο του 2021 δήλωσε ο γνωστός Ιάπωνας επιστήμονας Κεντάρο Ιβάτα, μια άποψη που ενστερνίζονται κι άλλοι συνάδελφοί του στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου».

Ιάπωνες επιστήμονες: «Απίθανο να γίνουν το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Γνωστός Ιάπωνας επιστήμονας, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες, δήλωσε «πολύ απαισιόδοξος» για την πιθανότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για ένα χρόνο, θα μπορέσουν να διεξαχθούν μεταξύ Ιουλίου-Αυγούστου, το 2021.

«Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο», είπε ευθέως ο Κένταρο Ιβάτα, καθηγητής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Κόμπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο διαδίκτυο.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαιτούν δύο προϋποθέσεις: τον έλεγχο του Covid-19 στην Ιαπωνία και τον έλεγχο παντού, γιατί πρέπει να καλωσορίσουμε αθλητές και θεατές από όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο Ιβάτα.

«Η Ιαπωνία μπορεί να είναι σε θέση να ελέγξει την ασθένεια μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζω να πετύχει, αλλά δεν νομίζω ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάθε μέρος του πλανήτη, οπότε είμαι πολύ απαισιόδοξος για τη διοργάνωση των Αγώνων το καλοκαίρι του 2021», πρόσθεσε.

Η μόνη δυνατότητα θα ήταν, πρόσθεσε ο Ιβάτα, μια «περιορισμένη» διοργάνωση των Αγώνων, για παράδειγμα «χωρίς θεατές ή με πολύ περιορισμένη συμμετοχή».

Οι Ιάπωνες διοργανωτές επανέλαβαν την πρόθεσή τους να σεβαστούν τις νέες ημερομηνίες. Δεν υπάρχει «κανένα σχέδιο Β», δήλωσε στον Τύπο ο Μάσα Τακάγια, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

naftemporiki.gr