Ποδηλασία: Μετατέθηκε στις 29 Αυγούστου ο Γύρος της Γαλλίας

Με ανακοίνωσή της η διεθνής Ομοσπονδία ποδηλασίας γνωστοποίησε την μετάθεση του Γύρου της Γαλλίας για τις 29 Αυγούστου.

Ποδηλασία: Μετατέθηκε στις 29 Αυγούστου ο Γύρος της Γαλλίας

Η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού υποχρέωσε την διεθνή Ομοσπονδία ποδηλασίας να αλλάξει τα πλάνα της όσον αφορά τον Γύρο της Γαλλίας, που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου στη Νις και να ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου στο Παρίσι.

Μετά το διάγγελμα του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για παράταση της καραντίνας στη χώρα μέχρι τις 11 Μαΐου, η Ομοσπονδία γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής της την μετάθεση του περίφημου «Tour de France», το οποίο μπήκε και αυτό στην λίστα με τις αθλητικές διοργανώσεις που άλλαξαν ημερομηνία διεξαγωγής εξαιτίας της πανδημίας.

Πλέον, ο παραδοσιακός ποδηλατικός γύρος, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο, θα ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 του Σεπτέμβρη.

«Θεωρούμε αναγκαίο να διεξάγουμε τον Γύρο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεδομένης της δημοφιλίας του και της σημασία του για τα οικονομικά της ποδηλασίας, ιδίως για τις ομάδες που ωφελούνται περισσότερο από την απαράμιλλη απήχησή του», εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση.