Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Να διακοπούν οριστικά και να χαρακτηριστούν ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζητά να χαρακτηριστούν ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα 2019-20 εξαιτίας του κορονοϊού! 

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Να διακοπούν οριστικά και να χαρακτηριστούν ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, πρόεδρος του οποίου είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ζητά την οριστική διακοπή και να χαρακτηριστούν ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα της περιόδου 2019-20 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ανθρωπότητα περνάει τη μεγαλύτερή της κρίση μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, η παγκόσμια οικονομία έχει μπει σε μια μεγάλη παύση και στην Ελλάδα χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της κυβέρνησης βρισκόμαστε σε αυστηρή καραντίνα.

Την ίδια στιγμή κάποιοι συζητούν ακόμα τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ή δείχνουν πως το μόνο τους πρόβλημα είναι πώς θα δώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και πώς θα ανεβοκατεβάσουν ομάδες. Κύριοι, αυτά κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Αυτά κρίνονται από την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών και όχι από τις πιέσεις στις ομοσπονδίες και τις λίγκες μέσω τηλεφωνημάτων και ζυμώσεων μέσα από τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης.

Σας καλούμε να επανέλθετε στην πραγματικότητα και να αναλογιστείτε την κρισιμότητα της κατάστασης. Τι θέλετε δηλαδή να μας πείτε; Ότι θα διεξάγετε αγώνες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κεκλεισμένων των θυρών; Ότι θα βάλετε ταφόπλακα και στην ερχόμενη σεζόν «καίγοντας» αθλητές και καταστρέφοντας οικονομικά τους συλλόγους; Συνέλθετε! Συνέλθετε πριν σκοτώσετε τον ελληνικό αθλητισμό για τα επόμενα χρόνια.

Η αμετάκλητη θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να υπάρξει οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ΧΘΕΣ και ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει τα πρωταθλήματα ως μη γενόμενα.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι συνένοχος στο έγκλημα κατά του ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αναγνωρίσει χαρτοπρωταθλητές. Καλούμε τις υπόλοιπες ομάδες και τις ομοσπονδίες να αναλογιστούν τι ζει η χώρα μας και ο πλανήτης και να αφήσουν στο συρτάρι τους τις μικροπολιτικές για το μέλλον, όταν και θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Μέχρι τότε οφείλουν να ζουν στην πραγματικότητα...».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας