Μεσογειακοί Αγώνες Οράν: Μετάθεση για το 2022

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι θα διεξαχθούν το 2022.

Μεσογειακοί Αγώνες Οράν: Μετάθεση για το 2022

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι θα διεξαχθούν πλέον το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τα δύο μέρη, ύστερα από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από την πρωτοφανή εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει την αναβολή πολλών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Θυμίζουμε φυσικά πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021.

Επίσης, η απόφαση αναβολής των Μεσογειακών Αγώνων στο Οράν δρομολογήθηκε από την κοινή διάθεση προσαρμογής τους στο ευρύτερο ολυμπιακό πρόγραμμα, και προκειμένου να αναβαθμιστούν η ποιότητα και η δυναμική τους, καθώς και για να προστατευτεί η υγεία των αθλητών, αλλά παράλληλα να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για τους σπουδαίους αυτούς Αγώνες.

Κοινός στόχος είναι η Αλγερία και το Οράν να έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στο Μεσογειακό αθλητικό κίνημα, εξαιρετικούς Μεσογειακούς Αγώνες, το καλοκαίρι του 2022.

Οι δύο πλευρές επαναλαμβάνουν ότι θα συνεχίσουν, στο πλαίσιο της αμοιβαίας δέσμευσής τους, τη συνεργασία και τον συντονισμό τους, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ιδανικές συνθήκες, ώστε οι Μεσογειακοί Αγώνες του Οράν το 2022 να γνωρίσουν τεράστια επιτυχία.

Θυμίζουμε πως οι Μεσογειακοί Αγώνες επρόκειτο να διοργανωθούν στο Οράν της Αλγερίας από 25 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 2021.