Τι είπε ο Τόμας Μπαχ για όσους έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τις ομοσπονδίες και τους αθλητές είναι τι ισχύει με όσους έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ξεκάθαρη απάντηση δίνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Τι είπε ο Τόμας Μπαχ για όσους έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ένα θέμα που απασχολεί έντονα τις ομοσπονδίες και τους αθλητές είναι τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Την απάντηση έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Με ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό της ΔΟΕ στο twitter, o Μπαχ ήταν ξεκάθαρος.

«Είναι σαφές ότι οι αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 δεν χάνουν την πρόκριση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020, σε συμφωνία με την Ιαπωνία, θα παραμείνουν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Η χώρα μας για την ώρα έχει 25 αθλητές και αθλήτριες που θα είναι στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021.

Φυσικά και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς εκκρεμούν ακόμη προολυμπιακά τουρνουά και διοργανώσεις που δίνουν προκρίσεις στους Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Στίβος (5): Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Κολύμβηση (6): Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Παπαστάμος, Άννα Ντουντουνάκη, Κώστας Εγγλεζάκης, 4Χ100 μέτρα ελεύθερο ανδρών.

Ιστιοπλοΐα (7): Βύρωνας Κοκκαλάνης, Γιάννης Μιτάκης,, Βασιλεία Καραχάλιου, Μαρία Μπόζη, Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης.

Σκοποβολή (2): Άννα Κορακάκη, Νίκος Μαυρομάτης.

Κωπηλασία (2): Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου.

Πάλη (1): Μαρία Πρεβολαράκη

Ποδηλασία (2): Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Χρήστος Βολικάκης.