Νίκος Γέμελος: «Μονόδρομος η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής στην κολύμβηση Νίκος Γέμελος μίλησε για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Νίκος Γέμελος: «Μονόδρομος η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής στην κολύμβηση Νίκος Γέμελος υποστηρίζει στην σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας την επιβαλλόμενη απόφαση για την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τον πλανήτη.

«Πιστεύω ότι ήταν μονόδρομος αυτή η απόφαση και σωστά έπραξαν, δηλαδή την αναβολή των αγώνων. Έτσι δόθηκε προτεραιότητα στην ασφάλεια, την υγεία, αλλά και στην ισότιμη προετοιμασία όλων των συμμετασχόντων.

Δεν μπορεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός να γίνει, ενώ συντελείται αυτή η παγκόσμια τραγωδία».

Σύμφωνα με τον Νίκο Γέμελο αυτές τις δύσκολες ώρες προέχει η υγεία των αθλητών και η απόλυτη εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλουν με την άποψή τους οι γιατροί και οι επιδημιολόγοι.

«Στην προετοιμασία των αθλητών σίγουρα θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές για τον λόγο ότι δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουμε τις προπονήσεις μας, αυτό όμως είναι σε δεύτερη μοίρα γιατί προετοιμασία και αγώνες κάνεις μόνο όταν έχεις υγεία και παίρνεις όλα τα μέτρα για να τα διασφαλίσεις.

Οι στόχοι πάντα θα είναι υψηλοί και όλοι θα ακολουθήσουμε τον προγραμματισμό των «καινούργιων ομοσπονδιακών προπονητών μας», των ιατρών και επιδημιολόγων».

Ο πολύπειρος τεχνικός πλέκει το εγκώμιο της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας και του προέδρου της Δημήτρη Διαθεσόπουλου που πολύ νωρίς, πριν την αναβολή των αγώνων, υποστήριξαν την αναγκαιότητα της μετάθεσης της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη για την νέα χρονιά.

«Θα ήθελα ιδιαίτερα να σταθώ στην στάση της ομοσπονδίας μας και του προέδρου της που με την απόφαση της, πολύ πριν την αναβολή των αγώνων, έδωσε προτεραιότητα στην ασφάλεια των κολυμβητών και του συνόλου.

Έτσι μένουμε σπίτι, δίνουμε το παράδειγμα με αυτού του είδους την δράση, ξεπερνάμε τα δύσκολα και θα προχωρήσουμε κερδίζοντας τον αγώνα του παγκόσμιου ιού».