Άνταμ Πίτι: «Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου»

Ο κορυφαίος Βρετανός κολυμβητής και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, ο Άνταμ Πίτι χειροκρότησε την απόφαση της ΔΟΕ να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άνταμ Πίτι: «Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου»

Ο κορυφαίος Βρετανός κολυμβητής και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, ο Άνταμ Πίτι χειροκρότησε την απόφαση της ΔΟΕ να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω του κορονοϊού.

Ο πιο γρήγορος πρόσθιος στον κόσμο, από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα Τρίτη μετά την απόφαση της ΔΟΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Δεν πιστεύω να μας εκπλήσσει η ανακοίνωση της ΔΟΕ για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι η σωστή απόφαση και η μόνη που θα μπορούσε να παρθεί σε αυτό το χρονικό σημείο.

Ως αθλητής είμαι προφανώς εξαιρετικά απογοητευμένος, αλλά αυτό είναι πιο σημαντικό και πιο σπουδαίο από μένα ή από οποιονδήποτε άλλον θα λάμβανε μέρος στους Αγώνες.

Πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου και όλοι πρέπει να κάνουμε το σωστό.

Τώρα ξέρω που πρέπει να επικεντρωθώ. Μετά θα δούμε την προπόνηση και την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό θα συμβεί όταν πρέπει και όταν το κάνουμε, όλοι θα είμαστε ισχυροί και θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε μαζί ένα εξαιρετικό παγκόσμιο γεγονός.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που είναι έξω παρέχοντας βασικές υπηρεσίες και φροντίδα σε όλους μας, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μείνετε στο σπίτι και μείνετε ασφαλείς. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό».

Ο 25χρονος Άνταμ Πίτι είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο στα 100μ. πρόσθιο ενώ στα 50μ. και 100μ. πρόσθιο από το 2015 και μετά είναι αήττητος στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Φυσικά είναι ο κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ και στα 50μ. αλλά και στα 100μ. πρόσθιο!