Μαθητές διάλεξαν τις μασκότ για το Tokyo 2020

Το καλοκαίρι θα «βαφτιστούν» οι δύο νικητήριες μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο.

Μαθητές διάλεξαν τις μασκότ για το Tokyo 2020

Εγινε χθες γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την επιλογή των μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Η οργανωτική επιτροπή τoυ Tokyo 2020, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε αφήσει την επιλογή στα χέρια των μαθητών. Και την έκαναν μαθητές από περίπου 16.000 σχολεία στην Ιαπωνία. Ακόμα δεν έχουν επίσημο όνομα, αν και ορίζονται ως «καλοί φίλοι» που «σέβονται ο ένας τον άλλον».

Τα νικηφόρα σχέδια παρουσιάζουν μια φουτουριστική αισθητική, με ασυνήθιστες αποχρώσεις. Πήραν την πρώτη θέση με 109.041 ψήφους, σχεδόν διπλάσιους από τη δεύτερη πρόταση. Ο ένας παρουσιάζει μια αθλητική φιγούρα και μια ισχυρή αίσθηση της Δικαιοσύνης, ενώ ο άλλος είναι ο «σούπερ ήρωας» με έμπνευση από ανθισμένες κερασιές.

Ο Ρόι Τανιγκούτσι, δημιουργός των μασκότ που κέρδισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχθηκε ότι είναι κολακευμένος. «Είμαι έκπληκτος και ευγνώμων" για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».

Αν και οι μασκότ έχουν επιλεγεί, θα χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι να «βαφτιστούν» επισήμως, κάτι που θα γίνει το καλοκαίρι.
Οι μασκότ είναι ένα πολύ δημοφιλές στοιχείο στην Ιαπωνία. Χρησιμοποιούνται συνήθως από πολλές εταιρείες για να ταυτιστούν και να έχουν βελτίωση στις πωλήσεις.

Οι διοργανωτές των Αγώνων δέχθηκαν από το κοινό γύρω στις 2.000 προτάσεις, από τις οποίες επέλεξαν τον Δεκέμβριο τα τρία επικρατέστερα σχέδια.