Πάουντ: «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ήδη αποφασιστεί»

Ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην «USA Today» πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, αλλά θα μετατεθούν πιθανότατα το επόμενο καλοκαίρι.

Πάουντ: «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ήδη αποφασιστεί»

Το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθούν πιθανότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, καθώς δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου 2020 που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι. Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην «USA Today» ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ΔΟΕ, ο Ντικ Πάουντ.

«Με την πληροφόρηση που έχει η ΔΟΕ, η αναβολή έχει ήδη αποφασιστεί. Οι παράμετροι για τη συνέχεια δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά είναι δεδομένο πλέον ότι οι Αγώνες δεν θα αρχίσουν στις 24 Ιουλίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, την αναβολή των Αγώνων πρότεινε και ο υπουργός Αθλητισμού της Αυστρίας, Βέρνερ Κόγκλερ.

«Το κλείσιμο των αθλημάτων και των προπονητικών κέντρων στις περισσότερες (όχι σε όλες) χώρες του κόσμου έχει ήδη εγείρει αμφιβολίες για το κατά πόσο θα δοθούν ίσες ευκαιρίες στους συμμετέχοντες των Αγώνων του 2020. Εάν θέλουμε και μας ενδιαφέρει η υγεία όλων όσων θα συμμετέχουν, προπονητών και θεατών, καλώ σε αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο», ήταν το σχόλιό του.