Δύο χρόνια από τo στυγερό έγκλημα του Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη

Όλα έγιναν το βράδυ της 23ης Μαρτίου 2017 στο πρακτορείο που διατηρούσε ο Παραολυμπιονίκης στην οδό Μακρυγιάννη, στην περιοχή του Μοσχάτου. Ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάριο Λουκόπουλο, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο.

Δύο χρόνια από τo στυγερό έγκλημα του Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη

Ο Παραολυμπιονίκης είχε σχέση με την πρώην σύζυγο του 47χρονου, που όμως είχε ολοκληρωθεί πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο Μάριος Λουκόπουλος είχε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, η οποία τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία.

Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό ήταν ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Δοροβίτσας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπισή του στο δικαστήριο που είχε το θύμα με την πρώην σύζυγό του.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, ο 47χρονος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του το απόγευμα της Παρασκευής και στη συνέχεια έφυγε για να συναντηθεί με τον Παραολυμπιονίκη: «Φεύγοντας από το γραφείο μου επρόκειτο να συναντήσει τον δράστη, ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του θύματος, ήταν πρόθυμος να πει όλη την αλήθεια όσον αφορά στη σχέση των δύο πρώην συζύγων.

Έτσι έφυγε από το γραφείο μου για να πάει να τον συναντήσει για να μιλήσουν για το δικαστήριο που θα γινόταν στις 30 του μήνα. Η πρώην σύζυγος του θύματος είχε προτείνει τον Βασίλη Τσαγκάρη ως μάρτυρα στο δικαστήριο για την ενδοοικογενειακή βία. Εγώ που είδα τελευταία φορά τον Μάριο φαινόταν πολύ καλά και θα πήγαινε να συζητήσει με το θύμα».

Στις 29 Μαρτίου 2017 ο Βασίλης Τσαγκάρης έφτασε στο σπίτι του στο Μοσχάτο, όπου και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»).

Τον Ιούνιο του 2018 τού επιβλήθηκε κάθειρξη 16 ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή. Το δικαστήριο του επέβαλε εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.