Πύρρος Δήμας: Η πρόταση που έκανα στη ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Στην εκπομπή MEGA Sports Weekend ήταν καλεσμένος ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και μίλησε για τη στάση των Ελλήνων σχετικά με τον κορονοϊό, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!

Πύρρος Δήμας: Η πρόταση που έκανα στη ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Στην εκπομπή MEGA SPORTS WEEKEND ήταν καλεσμένος ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και μίλησε για τη στάση των Ελλήνων σχετικά με τον κορονοϊό, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!

Αναλυτικά, ο Πύρρος Δήμας ανέφερε:

Για τον κορονοϊό και τους Έλληνες που δεν μένουν σπίτι: «Θυμώνω πολύ βλέποντας τις ειδήσεις και τις εικόνες αυτές. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί, να δείχνουμε τα φέρετρα που βλέπουμε κάθε μέρα στην Ιταλία, για να καταλάβουμε. Δε μπορώ να καταλάβω πως αυτός ο κόσμος πιστεύει πως αυτό συμβαίνει μόνο εκεί και δε μπορεί να συμβεί και σε μας. Δεν έχει λογική, είμαι πολύ θυμωμένος. Θέλω οι τηλεοράσεις να δείχνουν τις εικόνες με τα φέρετρα, μόνο έτσι θα καταλάβουμε και θα βάλουμε το μυαλό μας στη θέση του. Δεν υπάρχουν λόγια.

Δεν είμαστε πολίτες, είμαστε ιδιώτες, πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες. Είναι δικοί μας άνθρωποι τριγύρω μας. Είναι τα αδέρφια μας, είναι η μάνα μας, ο πατέρας μας, και όπως είπε χθες και ο καθηγητής Τσιόδρας είναι οι δικοί μας άνθρωποι, η δική μας οικογένεια. Είναι ντροπή. Είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε σε μας, τους ίδιους. Αφού δε βάζουμε μυαλό, πρέπει να πάμε στο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας, δεν υπάρχει άλλη λύση.»

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Επειδή είμαι και στην επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, είχαμε μία συζήτηση χθες μέσω Skype, με Λωζάνη. Η πρόταση που έκανα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πάνε τουλάχιστον τρεις μήνες πίσω, να δούμε και τι θα προκύψει το καλοκαίρι, που λένε πως θα τελειώσει το θέμα του Κορονοϊού. Λένε πως με τη ζέστη τα πράγματα θα είναι καλύτερα, όμως και στην Αυστραλία έχει ζέστη και βλέπουμε και εκεί κρούσματα. Η πρότασή μου είναι να γίνουν τον Οκτώβριο, σίγουρα για τους αθλητές είναι δύσκολα τα πράγματα, ευτυχώς στην Αμερική τα πράγματα δεν είναι όπως στην Ελλάδα, ο κάθε αθλητής έχει κάνει ένα μίνι γυμναστήριο στο γκαράζ του και κάνει την προπόνησή του εκεί. Ο αθλητής έχει τις μπάρες, έχει όλα τα απαραίτητα για να κάνει την προπόνησή του σπίτι του.

Εδώ έχουμε προβλήματα γιατί δε γίνεται να είμαστε πολλοί αθλητές, αλλά τουλάχιστον και αυτοί οι τρεις που είναι στην άρση βαρών και διεκδικούν την πρόκριση θα μπορούσαν, σε ένα γυμναστήριο που χωράει 50 άτομα να είναι αυτοί οι τρεις. Πιστεύω πως κανείς δε θέλει να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ούτε οι αθλητές, όμως σίγουρα ανησυχούν. Εγώ συμφωνώ με την Κατερίνα Στεφανίδη. Πως πρώτα πρέπει να προφυλάξουμε την υγεία των αθλητών και μετά όλα τα άλλα.»

Για την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων το 2022: «Στην άρση βαρών, με τα προβλήματα που είχε και στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου και στο Λονδίνο, έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα. Ο αθλητής πρέπει να είναι συνέχεια δηλωμένος, να έχει συνέχεια παρουσία σε ελέγχους και αγώνες. Κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθουμε στην ομαλότητα, σίγουρα, όλοι μας σχεδιάζουμε για το μέλλον, ο καθένας μας το βλέπει με αισιοδοξία. Προχθές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ψήφισαν ομόφωνα όλα τα μέλη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Ηράκλειο της Κρήτης για το 2022. Είναι κάτι αισιόδοξο για το άθλημά μου, βλέπουμε μπροστά και όλα καλά. Να είμαστε γεροί και να προσέχουμε. Να είμαστε πολίτες και όχι ιδιώτες.»