Κάουαρντ: Να πουν στους αθλητές ότι οι Αγώνες δεν θα διεξαχθούν

Ο Νικ Κάουαρντ ο επικεφαλής των Βρετανών στον τομέα του Αθλητισμού τόνισε την ανάγκη της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Κάουαρντ: Να πουν στους αθλητές ότι οι Αγώνες δεν θα διεξαχθούν

Ο επικεφαλής των Βρετανών στο κομμάτι του Αθλητισμού, Νικ Κάουαρντ, υπογράμμισε την ανάγκη της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, προκειμένου να αποβληθεί το «άγχος» που διακατέχει τους αθλητές από την προσπάθεια τους να προπονηθούν, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού:

«Οι αθλητές προετοιμάζονται σε όλη την αθλητική τους ζωή ώστε να βρεθούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο τον προσεχή Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου θα υποβληθούν σε μια μεγάλη δοκιμή. Ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο να το καταφέρουν στο επίπεδο που επιθυμούν, λόγω της παύσης λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Και αυτό το γεγονός δημιουργεί μεγάλη πίεση και άγχος», ανέφερε ο Κάουαρντ και πρόσθεσε:

«Προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών και να αποσυμπιεστούν από το στρες που υπάρχει. Αυτό θα επιτευχθεί αν πουν στους αθλητές ότι δεν θα διεξαχθούν οι Αγώνες την περίοδο που επρόκειτο να διεξαχθούν. Στη συνέχεια πρέπει να αποφασίσουν οι Αρχές πότε είναι εφικτό να διεξαχθούν με ομαλό τρόπο. Είναι μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν από τη ΔΟΕ, την Παραολυμπιακή Επιτροπή και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας».