Το 63% των Γιαπωνέζων είναι κατά της διεγαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων - O Πρωθυπουργός υπέρ!

Οι Ιάπωνες είναι κατά της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Η ανησυχία είναι μεγάλη -εν μέσω κορονοϊού- αλλά υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν στην διεξαγωγή των Αγώνων, όπως ο Πρωθυπουργός της χώρας, Άμπε Σινζό.

Το 63% των Γιαπωνέζων είναι κατά της διεγαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων - O Πρωθυπουργός υπέρ!

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Asahi, που διενεργήθηκε σε όλη την Ιαπωνία και δημοσιεύθηκε την Τρίτη (17/3), το 63% των ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα είναι κατά της διεξαγωγής των Αγώνων, ενώ μόλις το 23% δήλωσε υπέρ της τέλεσής τους.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της Kyodo News, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (16/3), το 69,8% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τους Αγώνες, με αφορμή το παγκόσμιο στάτους που έχει διαμορφωθεί, με την εξάπλωση του κορονοιού.

Αντίθετα, με το "κύμα", ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Άμπε Σινζό, δήλωσε ότι η G7 έχει συμφωνήσει να υποστηρίξει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά από τηλεδιάσκεψη, που είχε με τους άλλους ηγέτες, δήλωσε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να επιδιώξουμε μία ολοκληρωμένη διοργάνωση, ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να νικήσει τον νέο κορωνοϊό».

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, Reuters, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είναι αισιόδοξος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να προχωρήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί, παρά την πανδημία του κορονοϊού, που έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο πολλές χώρες, αλλά αλλά απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το εάν κάποιος από τους υπόλοιπους ηγέτες της "G7" συζήτησε το ενδεχόμενο αναβολής.