Τόκιο 2020: «Δεν θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Τη στιγμή που ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην Ευρώπη, η Ιαπωνία συζητά το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, παρότι η ΔΟΕ και η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων, δεν θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο αυτό.

Τόκιο 2020: «Δεν θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο Haruyuki Takahashi, ένα από τα μέλη της επιτροπής "Τόκιο 2020", δήλωσε στο Reuters: "Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε πιθανότητα. Εάν οι Αγώνες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, θα ήταν εφικτή μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών».

Η δήλωσή του απορρίφθηκε αμέσως από την επιτροπή του "Τόκιο 2020" με ένα δελτίο Τύπου: "Ζητήσαμε διευκρινίσεις από τον κ. Takahashi. Δήλωσε ότι ήταν λάθος που έδωσε την προσωπική του εκτίμηση σε μια υποθετική ερώτηση. Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΟΕ (Thomas Bach), ούτε η ΔΟΕ ούτε η οργανωτική επιτροπή σκέφτονται να αναβάλουν ή να ακυρώσουν τους Αγώνες του Τόκιο και προχωράμε στις προετοιμασίες μας για μια ασφαλή τελετή έναρξης των Αγώνων στις 24 Ιουλίου, 2020, όπως είχε προγραμματιστεί ».

Στη συνέχεια, η ιαπωνική κυβέρνηση ενίσχυσε το μήνυμα. "Από την άποψη των αθλητών που είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές των Αγώνων του Τόκιο, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για αυτή την εκδήλωση που γίνεται μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Είναι αδιανόητο να ακυρωθεί ή να αναβληθεί", δήλωσε ο Ολυμπιονίκης Σέικο Χασιμότο μπροστά το ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Ωστόσο, οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι καθοριστικοί για τους Αγώνες στην Ιαπωνία.