Διπλή ελληνική επιτυχία για τη Νίκου στο World Para Alpine Skiing EC

Δύο φορές ανέβηκε στο βάθρο του World Para Alpine Skiing EC του Ζάγκρεμπ, η Εύα Νίκου.

Διπλή ελληνική επιτυχία για τη Νίκου στο World Para Alpine Skiing EC

Με την 1η θέση στο National Cup και την 2η στο Europa Cup, επέστρεψε στην Ελλάδα από το World Para Alpine Skiing EC του Ζάγκρεμπ, η Εύα Νίκου. Με guide τον Δημήτρη Προφέντζα, η Νίκου συμμετείχε σε τέσσερις αγώνες σλάλομ για αθλήτριες με μειωμένη όραση, σε δύο από τους οποίους κατάφερε να πάρει κατάταξη.

«Η Εύα είναι αθλήτρια του αλπικού σκι εδώ και δύο χρόνια. Είμαι μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας στην κατηγορία Β3 για αθλήτριες με μειωμένη όραση. Στην Κροατία, μετά τις δύο πρώτες ημέρες όπου δεν μπόρεσε να πάρει κατάταξη, έδειξε αξιόλογα αγωνιστικά στοιχεία και γι` αυτό ήρθαν και τα μετάλλια. Επέστρεψε στην Ελλάδα με πολλές και πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες για τη συνέχεια», δήλωσε ο προπονητής-συνοδός της, Δημήτρης Προφέντζας.

Στο φινάλε των αγώνων και συγκεκριμένα στον 4ο αγώνα του σλάλομ η Νίκου είχε συνολική επίδοση 2:15.74 (1:07.37 στην πρώτη προσπάθεια, 1:08.37 στην δεύτερη προσπάθεια). Συνολικά από τους αγώνες του Ζάγκρεμπ συγκέντρωσε 275.51 βαθμούς για την δεύτερη θέση στο Europa Cup και 237.13 για την 1η στο National Cup.