Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας στο ΣΕΦ άνοιξε νέους δρόμους

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας κλειστού χώρου που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας στο ΣΕΦ άνοιξε νέους δρόμους

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας κλειστού χώρου που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή – ρεκόρ 300 αθλητών και αθλητριών.

Ο αγώνας στήθηκε πάνω στα διεθνή πρότυπα με τους τελικούς να διεξάγονται ο καθένας ξεχωριστά, με ειδικά οπτικοακουστικά εφέ, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα.

Τους τελικούς της Κυριακής παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αλλά και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μιχάλης Φυσετζίδης και Γιώργος Λενός που μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρο Συναδινό, έκαναν τις απονομές.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσία 12 μαθητών και μαθητριών από σχολεία του Πειραιά, που στα πλαίσια του προγράμματος Be Active της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έδειξαν τι ικανότητες τους στην τοξοβολία, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Οι μαθητές επιλέχθηκαν μεταξύ των 120 παιδιών που γνώρισαν το άθλημα την Παρασκευή 21/02, πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΤ Πέτρος Συναδινός δήλωσε στο τέλος του Πρωταθλήματος: «Ήταν πραγματικά εξαιρετικοί αγώνες και χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερε η Ομοσπονδία να τους υλοποιήσει. Ήταν ένα πρωτάθλημα αντάξιο των αγώνων του εξωτερικού και θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία της διοργάνωσης. Προσπαθούμε καθημερινά στην Ομοσπονδία για την αναβάθμιση και εξάπλωση της τοξοβολίας και αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε».

Ο κ. Μώραλης δήλωσε: «Παραβρέθηκα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας κλειστού χώρου που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη στήριξη του Οργανισμoύ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά. Με ενδιαφέρον παρακολούθησα κάποιος από τους τελικούς, μαζί με τον φίλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Πέτρο Συναδινό και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη. Είναι πολύ θετικό ότι στην πόλη μας πραγματοποιούνται μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Επιθυμία μας είναι να γίνονται ακόμα περισσότερες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, που προάγουν τον αθλητισμό και προβάλλουν την πόλη μας, για αυτό και ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα υποστηρικτής.»