Helsingborg Open G1: Χαλκός επί… τέσσερα για την προολυμπιακή ομάδα του τάε κβον ντο

Η κούραση από τις τρεις εξαντλητικές προετοιμασίες (Ισπανία, Ουκρανία, Ιορδανία), τα συνεχή ταξίδια, αλλά και τα τέσσερα σερί τουρνουά σε πέντε εβδομάδες, δεν... φρέναραν την προολυμπιακή ομάδα στο Helsingborg Open G1 που έγινε σήμερα στην Σουηδία. 

Helsingborg Open G1: Χαλκός επί… τέσσερα για την προολυμπιακή ομάδα του τάε κβον ντο

Οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου, Κώστας Χαμαλίδης, Φανή Τζέλη και Νάσια Μητσοπούλου βρέθηκαν γι` ακόμη ένα τουρνουά, στο βάθρο των νικητών, απόδειξη της αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκονται σχεδόν δύο μήνες πριν από το προΟλυμπιακό τουρνουά του Μιλάνου.

Και οι τέσσερις εκπρόσωποι του ελληνικού ταεκβοντό κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στις Ολυμπιακές κατηγορίες τους, έχοντας δύο τρεις και τέσσερις αγώνες ο καθ` ένας από αυτούς. Κάποιοι μάλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά εάν δεν υπάρχει ο παράγοντας κούραση, αλλά και δεν παραμόνευε στη... γωνία η κακοτυχία του τραυματισμού, η οποία χτύπησε και πάλι την Νάσια Μητσοπούλου (ευτυχώς όχι στο ίδιο χέρι με τον προηγούμενο τραυματισμό).

Η ελληνική προολυμπιακή ομάδα, με απολογισμό 12 μετάλλια σε τέσσερα βαθμολογούμενα τουρνουά, επιστρέφει την Κυριακή στην Αθήνα, όπου εκεί θα τεθεί επί τάπητος ο νέος προπονητικός προορισμός, αφού λόγω του κορονοϊού, ίσως να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο ταξίδι στην Κορέα.

Αυτό πάντως, θα αποφασιστεί από τη διοίκηση ΕΛΟΤ σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές, οι οποίοι θα επιλέξουν εάν τελικά η Κορέα ή οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό στην προετοιμασία της ομάδας.

Το βέβαιο είναι ότι ο μέχρι τώρα προπονητικός προγραμματισμός της ΕΛΟΤ έχει φέρει καρπούς, με την προολυμπιακή ομάδα να έχει βάλει ψηλά τον πήχη.