Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης: Αποκλείστηκαν οι Κινέζοι αθλητές λόγω κορονοϊού

Οι Αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν να αποκλείσουν όλους τους Κινέζους αθλητές από το Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στην Μελβούρνη λόγω κορονοϊού

Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης: Αποκλείστηκαν οι Κινέζοι αθλητές λόγω κορονοϊού

Απόντες θα είναι όλοι οι Κινέζοι αθλητές από το προ-Ολυμπιακό Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στην Μελβούρνη από τις 20 ως τις 23 Φεβρουαρίου. Αυτή ήταν η απόφαση των Αρχών της Αυστραλίας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση της χώρας για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Υπάρχουν περιπτώσεις ανωτέρας βίας που ξεπερνούν το πεδίο του αθλητισμού. Είμαστε υπερβολικά στενοχωρημένοι που κάποιοι από τους αθλητές μας δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση για την οποία έχουν προπονηθεί εντατικά, για λόγους πέρα από τον δικό τους έλεγχο», ανέφερε για το σχετικό θέμα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) Μορινάρι Γουατανάμπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους αθλητές από την Κίνα που δεν θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση είναι και ο Λιού Γιάνγκ, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος του Λευτέρη Πετρούνια στη μάχη για την πρωτιά στους κρίκους.

Αναβλήθηκαν και τα τουρνουά τένις στην Κίνα

Στο μεταξύ, η επαγγελματική ένωση τενιστών (ATP) αποφάσισε να ματαιώσει και τα τέσσερα τουρνουά που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή, τα Challengers που επρόκειτο να διεξαχθούν σε Κουζίνγκ, Ζουχάι, Σενζέν και Ζανγκγκαγκ τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν για προληπτικούς λόγους μετά την εξάπλωση του κοροναϊού.